2012. január 7., szombat

Zöldséges marharagu

Felavattam...

...az új edényemet.Sokáig volt a vágyakozásom tárgya,viszont 40 eurót nem tudtam és nem is akartam költeni rá.De hála a Tchibo üzletpolitikájának a kifutó dolgokat alaposan leértékelik,mikor megjelenik az új kollekció.Így került a tavaszzöld színű kétharmadba,a még korábbi kék pedig az eredeti ár felébe.Pedig csak színükben különböznek.A közel öt literes űrtartalmú,kerámiabevonatos edény olyan nehéz,hogy alig bírtam az üzletben elcipelni a kasszáig.És még közben a babakocsit is tolnom kellett.De ha egy nő valamit a fejébe vesz...A lényeg,hogy itthon van,és a kamrapolcon feszít méltóságteljesen.Mert a konyhaszekrénybe már nem fért.

Zöldséges marharagu

Készítettem már korábban is ezt az ételt.Akkor előpirítottam serpenyőben a húst és a zöldségeket.Majd fedős tűzálló tálba tettem,úgy öntöttem fel a sörrel,s ezután került a sütőbe.
Új szerzeményemmel viszont nem kell átrakosgatnom az ételt és rövidebb idő alatt lesz omlós a hús.


Hozzávalók(4 főre):

60 dkg marhahús(rostélyos)
3 szál közepes sárgarépa
2 szál közepes fehérrépa
1 kissebb zeller
3 gerezd fokhagyma
0,5 l barnasör
1 ek.dijoni mustár
kakukkfű és rozmaringág
só,bors,olaj

A húst felkockázom,a zöldségeket megtisztítva szintén.Először a húst pirítom át a forró edényben egy kis olajon.Majd hozzárakom a zöldségeket és tovább pirítom pár percig,közben gyakran megkeverve.Felöntöm a sörrel,sózom,borsozom,belekeverem a mustárt és beledobom a fűszernövényeket.Felforralom,ráteszem a fedőt és az előmelegített 180°c-os sütőbe tolom.Másfél óra alatt porhanyóssá puhul a hús.Kiveszem a fűszernövények megmaradt ágait,és fedő alatt pihentetem.Eközben kifőzöm az előzőleg elkészített krumpligombócokat.Köretként még szélesmetélttel vagy ropogós héjú,friss fehérkenyérrel tálalnám.

10 megjegyzés:

Hobbychef írta...

Gratulálok az új szerzeményhez, a benne főzött étel pedig guszta lett.

Tálaló írta...

Köszönöm.Edénynek meg tányérkészletnek már fiatal korom óta jobban örülök,minha új cipőt vettem/kaptam volna.A férjem ezen mindig derül és persze örül.Mert ő is élvezi a bennük készült,tálalt finom falatokat.

duende írta...

Hű, ez a remek edény megérdemelte ezt a remek ételt avatásképp! Irigyellek. :)
Nekem is vannak álmaim edényekről, de azt hiszem, nem mostanában valósulnak meg...
De. Tavaly a bolhán vettem 3 "le cruset" öntöttvas sütőtálat, két kis egyszemélyes kereket, meg egy nagy oválisat. Nagyon olcsón vettem, aztán itthon néztem meg a neten a márkát. A világ egyik legjobb és legdrágább öntöttvas márkája. :) Jó bolházni...
Azért egy ilyen edényre nekem is fáj a fogam. Gyönyörű. És csodás ételek készülnek majd benne, ebben biztos vagyok!

Tálaló írta...

Erre én is bő egy évig vártam.De nem baj,szeretem nézegetni a vágyott dolgot,mert úgy sokkal nagyobb az öröm,mintha azonnal megvehetném.
A bolha az más...ott le kell csapni arra ami megtetszik.Sajnos nálunk inkább csak lomokat árulnak,nem pedig igazi "kincseket".Viszont ha valami jó bolhapiacra eljutok órákig elnézegetek,meg alkudozok.Csodás dolog.
Te pedig gyönyörű és ami nem utolsó szempont,hogy hasznos kis kincseket szedegetsz össze.A tésztagéppel is milyen jó vásárt csináltál,na és ezzel a három edénnyel is:))

duende írta...

:) Imádom a tésztagépet. Már rengetegszer használtam, nagyon egyszerű és használható kis gépezet. :)

Legutóbb egy szuper kacsasütő edényt vettem, rozsdamentes fém és nagyon jó minőségű, olasz. És nem irdatlan nagy, csak 4 literes, kenyeret sütök benne leginkább. Azt is nagyon szeretem.

Tálaló írta...

Ne is mondd,mert annyit nézegetem,de sehol nem láttam.Az új pedig őrült drága.
Épp múltkor mondtam az Anyunak,hogy egyszer segítsen tésztát gyúrni,mutassa meg.Mert házi tésztát szeretnék végre enni,mint gyerekkoromban.S amíg nem kapok gépet marad a sodrófa meg a kés:((

duende írta...

Bizony, újonnan nagyon drága. El tudod képzelni, mennyire örültem neki.

Kézzel sem nagy dolog ám a tésztakészítés, én úgy is szoktam, míg nem volt gépem. Rengetegszer láttam anyut és nagyit tésztát gyúrni, mert ők mindig házitésztát csináltak. Anyu csak az utolsó éveiben vett bolti tésztát. Valójában a kézi készítésnél csak annyi lényeges, hogy pihentetni kell a tésztagombócokat, mert ha nem tesszük, kinyújthatatlan, de ha pihent egy fél órácskát, akkor már könnyű dolgozni vele. :)
Egyébként érdemes megvenni az egyszerűbb tésztagépet is, ami csak 2 féle tésztát készít, mert amiben a legnagyobb segítség a gép, az a nyújtás. És az egyszerűbbek olyan 4000 forint körül vannak.

Tálaló írta...

Köszi,most már biztosan hozzákezdek:))Én is úgy nőttem fel,hogy minden hétvégén száradt a konyhában egy adag tészta:))De jó is volt lopkodni belőle...

Vicuska írta...

Szuperjó edényt vettél, ügyesek vagytok, lányok a jó áron való hozzájutásban :) Na de ami az új lábasban készült finomságot illeti- laktató, rendkívül finom étel!!!

Tálaló írta...

Ne is mondd,annyira örülök neki!
S hát kellett a finom,férfigyomornak is kedves étel,hogy a férjemet is meggyőzzem az új szerzeményem nélkülözhetetlenségéről.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.