2012. február 10., péntek

Caesar saláta és piadina

Férfiak a konyhámban

Néhány napja összefutottak nálam.Jamie Oliver és Beastie.Mindketten főznek,és mindkettejüktől ellestem egy-egy ételt.Melyek a mi asztalunknál  aztán kéz a kézben debütáltak.És bizton állíthatom,hogy jók ők együtt.Mármint az ételek.Bár ha ezen két fiatalember egyszer elragadná tőlem a fakanalat,azt gondolom arra sem lenne panaszom.

Caesar saláta és piadina,azaz olasz lepénykenyér







Hozzávalók a Caesar salátához:

4 szelet kenyér(nálam most csak 2)
3 egész csirkecomb
6 szelet vékony húsosszalonna v.bacon
friss salátalevelek
olívaolaj
néhány szardella
1 ek.tejföl vagy creme fraiche
1 evőkanálnyi reszelt parmezán
néhány csepp citromlé
só,rozmaring,fokhagyma

Hozzávalok a piadinához:

50 dkg liszt
2,5 dkg friss élesztő
10 dkg kacsazsír
1 teáskanál só
2,5 dl langyos tej
csipet cukor

A salátához a kenyérszeleteket széttépkedem és hőálló tálba teszem.Rájuk fektetem a sózott csirkecombokat.Néhány gerezd fokhagymát és egy kisebb rozmaringágat teszek közéjük.Lefedve,180°c-os sütőbe tolom  és a hús  puhulásáig sütöm.Ekkor rájuk fektetem a szalonnaszeleteket és még negyed órát sütöm,pirítom őket.
Közben elkészítem az öntetet:kb.1 dl olívaolajat,néhány csepp citromlét,a szardellákat,a parmezánt és a tejfölt rúdmixerrel pépesítem.
A salátaleveleket tányérra halmozom,a csontról leszedett húsfalatokkal,a kenyérdarabokkal és a széttördelt szalonnacsíkokkal megszórom,majd az öntettel meglocsolom.

A piadinához az élesztőt megfuttatom a langyos,cukros tejben,a kacsazsírt kissé megolvasztom.Kenyérsütőgépbe teszem az összes hozzávalót és a dagasztóprogramra bízom.Mikor végzett a gép lisztezett deszkára borítom a tésztát,hengerré formázom,majd néhány centis darabokra vágom.Ezeket palacsinta nagyságú körökké nyújtom és száraz serpenyőben oldalanként 2-3 perc alatt megsütöm.Azt vettem észre,amelyiket jobban megsütöm nehezen lehet feltekerni és szárazabb.Úgyhogy tényleg nem kell nekik sok idő a serpenyőben.

A saláta  felét ettük egy ebédre.A következő nap pedig a leírt mennyiség feléből sütöttem piadinát.Majd a maradék salátát(kenyér nélkül)a lepénykékbe töltöttem.Akár tízórainak,vagy útra csomagolva,szendvics helyett is megállja a helyét.

7 megjegyzés:

Gabriella írta...

Hűha! Ez nagyon jól hangzik! De nem csak hangzik, hanem fincsi is - ebben biztos vagyok! Szívesen elfogyasztanám most! :)

Tálaló írta...

:))
Így együtt tényleg jók.Kevés időráfordítással lehet két egymást követő napon különösen finom ebéd belőlük.

Vicuska írta...

Ezt a két fiatalembert én is beengedném a konyhába :) Inkább az indiai lepénykéket ismerem és szeretem, bár elég hasonlónak tűnik. Guszta és laktató :)

Éva írta...

Szia! A tegnap estém nagy részét itt töltöttem nálad. Köszönöm a lehetőséget, jó volt megtalálni téged. Éva

Tálaló írta...

Vicuska:))
Szerintem is hasonló lehet,bár az indiairól csak olvastam,nem készítettem.

Kedves Éva!
Én pedig tegnap a te elbűvölő birodalmadban töltekeztem,gyönyörködtető versekkel,történetekkel.

Úgyhogy az érzés kölcsönös,és remélem nem bánod,de gyakran megyek hozzád vendégségbe.

Éva írta...

Akkor kölcsönös?:-)

Tálaló írta...

Igen,IGEN!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.