Elhavaztam
Süt a nap.Kora reggel a konyhaablakon kukucskál be,majd délelött az étkezőben és a nappaliban tanyázik.Ennek én szívből örülök,csakhogy...Ami eddig kevésébé volt feltűnő,az most szúrja a szemem.Mást sem látok,mint a koszos külső lépcsőket,a teraszt,a koszos ablakokat,a poros reluxákat,szekrényeket,virágokat.Pedig rendszeresen takarítok.
Úgyhogy nekiestem és a hét második felében csináltam egy alapos nagytakarítást.Ez persze nem nagy ügy,csak most amúgy is elég sűrű minden napom.Főzök,tanulok,segítek a férjemnek.
A szerencsém viszont,hogy van nekem két segítségem,akik nélkül nem ragyogna a ház.Az egyik a kislányom,aki nagyon ügyesen(bár némi plusz munkát adva nekem)töröl,seper,rakodik.És a férjem,aki,hogy azért előre is haladjak elvitte a kisasszonyt kacsákat etetni,kutyákat nézegetni,sétálni.
Remélem holnap napsütésre ébredünk.Végre már elégedetten kortyolhatom a reggeli kávém.
Pitakenyér
A maradék báránysült mellé készítettem másnap.Zöldségekkel és a sült hússal megtöltve,joghurtos öntettel meglocsolva igazán finom házi kebab lett belőle.A recept a legjobb házi pékségből:Limarától való.
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
1 tk.cukor
3 dkg élesztő
2 ek.olívaolaj
2 tk.só
3 dl langyos víz
A hozzávalókat a kenyérsütőgépben megdagasztom és fél órát kelesztem.Lisztezett deszkára borítom,8 kis gombócot formázok.5-10 percnyi pihentetés után kézzel kinyújtogatom,mintha lángos lenne.Letakarva pihentetem még 20-25 percet,s közben előmelegítem a sütőt 220°c-ra.Sütőrácsra sütőpapírt fektetek,ráteszem a piták felét és 5 perc alatt megsütöm.Majd a többit is ugyanígy.
Hússal,salátalevelekkel,paradicsommal,lilahagymával töltve,joghurtos öntettel(joghurt,só,bors,zúzott fokhagyma) fogyasztjuk.
2012. február 26., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.
3 megjegyzés:
Imádom a pitát, bármivel is legyen töltve. És de jó neked, igen korán túlvagy a tavaszi nagytakarításon. Én majd ha kicsit jobb idő lesz, valamikor húsvét előttre tervezem.
Nagyon megtetszett ez a pitakenyér, és egész egyszerűnek tűnik, ezt meg kell csinálnom, el is mentettem, csak nem tudom mikor kerül rá sor, akkora a listám már...
Különben a tél végi/tavasz eleji napsütéssel nekem is ez a bajom (túl alacsony állásban süt a nap, ezáltal besüt az egész házba), mindenhol azt látom, hogy csupa por és mancs minden, pedig rendmániás vagyok, hiába, a porral nem bírok. :))
Hétvégén Én is elkezdtem a nagytakarítást (igaz pár ablakot érkeztem megmosni a sütés-főzés mellett, mert Milán mellett nem sok idő jut ilyesmire - egyébként az ablakmosás nálam havi munka:)). De jó neked, hogy túl vagy a nagytakarításon...
Duende:nekünk is nagyon bejön,bár itthon most sütöttem először.De egész biztos,hogy nem utoljára:))
Sajnos attól tartok,hogy húsvét előtt újra nekifuthatok a nagytakarításnak.A Duna hordalékára épült a környék,így meglehetősen poros.És ezt tetézi,hogy felénk állandóan fúj a szél.Egyik-másik ablakról konkrétan sárt mostam le.Felénk sajnos tiszavirág életűek a csillogó,tiszta ablakok.
Gabriella:tényleg egyszerű,valójában olyan a tésztája,mint a pizzáé.Nálunk a kisasszony magában,hidegen is majszolta.Ugyanis az az új szokása,hogy ha sétálni,bicajozni indul kéri a "hamuban sült pogácsát",vagyis valami majszolnivalót az útra.És ez elég ruhabarát:))
Ó,igen apró kis kéznyomok nálunk is mindenütt vannak.Bár én ezeket imádom.Még akkor is,ha a teraszajtókon nem valami mutatósak.
Ahogy Duendének is írtam,én sem úszom meg hosszú időre az ablakpucolást.Gyönyörködök bennük egy pár napot,aztán kezdhetném előlről.
Megjegyzés küldése