2012. június 5., kedd

Csirkecombok nyári hangulatban

Bódulat

Szeszélyes,mégis gyönyörű volt a május.Ilyenkor mindig azt érzem,hogy ez a legszebb időszaka az évnek.Aztán jön a nyár,és akkor azt imádom,aztán beleszippantok az avarillatú levegőbe és akkor meg az ősz kábít el...
Mikor szombaton kivettem a fagyasztóból a csirkecombokat kinnt 16 °C volt és esett az eső.Aztán vasárnap gyönyörű napsütésre,és vele melegedő időre ébredtünk.És  valami nyárízű ebédről kezdtem ábrándozni a sült csirkecombok helyett.

Csirkecombok nyári hangulatban

Jamie Olivernél láttam egyszer ezt az ételt.S mivel halat már sokszor készítettem hasonlóképpen,így biztos voltam benne,hogy ebből csak jó sülhet ki.Egyszerűen elkészíthető és nagyon finom.Mi a levendulaillatban úszó teraszon ebédeltük és könnyű fehérbort  ittunk mellé.S közben olyan érzés lett úrrá rajtam mintha nyaralnánk.



Hozzávalók(2 főre):

4 db filézett csirke felsőcomb
5-6 db közepes újburgonya
2 db közepes paradicsom
csokornyi friss oregánó
kétmaroknyi rukola
néhány olajbogyó
egy szál újhagyma v.kisebb vöröshagyma
só,bors
olívaolaj,citromlé

A kifilézett,bőrös csirkecombokat 2-3 felé vágom,sózom,borsozom.A megtisztított burgonyákat nagyobb darabokra vágva félkeményre főzöm.A paradicsomokat forró vízbe mártom és kivéve lehúzom a héját,majd nagyobb kockákra vágom.
Egy sütőben is használható serpenyőben a húsokat olívaolajon elősütöm.Hozzárakom a leszűrt burgonyát, a paradicsomokat és az oregano levélkéket.Berakom a 180°c-ra előmelegített sütőbe és magára hagyom 40-50 percre. Persze néha ránézek,és át is keverem kicsit.A végére a paradicsom teljesen szétfő és beleívódik a húsba,krumpliba,nagyon finom ízt adva ezzel nekik.
A rukolát a vékonyra szelt hagymával,néhány csepp citromlével és  kevés olívaolajjal elkeverem.Mikor megpuhult és kissé megpirult a hús-burgonya keverék tányérra szedem,mellérakok a salátából  és olajbogyót szórok rájuk.



6 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nagyon ízletes fogás, tetszik:) Nálunk inkább a csirkemell a kelendőbb, ezzel a sütéssel az sem szárad ki:) A levendulát imádom:)

Tálaló írta...

Nálunk a hús elég sarkalatos pont.A férjem szerint a csirke ízetlen és száraz.Szerinte csak a kacsa,a marhahús,sertésből pedig a tarja és az oldalas ehető.
Én meg csak a csirkét szeretem igazán.
Az ilyen ételekkel próbálok közös nevezőt találni.De jó,hogy írtad a mellet,legközelebb,azt is rakok bele,aztán legfeljebb majd kiválogatom.Mert egész csirkéket veszek,annak pedig nem csak combja van,ugye:))

Nekem is az egyik kedvencem a levendula.Igénytelen,nagyon hálás növény.Mindig rakok a lakásba is egy csokornyit,mikor virágzik.

Tálaló írta...

Ó,és majdnem elfelejtettem:ma sütöttem két adagot a narancsos pöffetegből a recepted alapján.Ide nem hiszem,hogy most felrakom,mert kicsit laposak lettek,de nagyon-nagyon finom.Köszönet a receptért,biztos,hogy gyakorta megsütöm.

duende írta...

Egyszerű, de isteni recept! :) Bármikor megenném.
Egyetértek a férjeddel. :) No e kettő mellé én még besorolnám azért a császárhúst is, meg a töltött dagadót is. És azért a karaj és szűzpecsenye sem rossz frissen kirántva. :) A minap vettem egy egész csirkét, megsütöttem egyben, mellészórt újkrumplival, kapros-kefíres uborkasalátával. Évek óta nem vettem csirkét, mert nem szeretjük. CSak kíváncsi voltam, tényleg még mindig nem szeretem-e. És még mindig... :)
Kivétel a csirkeszárnya. Rántva, sütve, pörköltnek.

Tálaló írta...

Ó a csirkeszárny nekem is jöhet,főként ropogósra sütve...a férjemet viszont a világból kergetném ki vele.
Nálunk viszonylag sok csirke fogy,főleg mert azt háznál vesszük.
A többi hústól tartok kissé.Meg nekem nehezek.Imádom a sült oldalast is,de néhány falat után eltelek vele.

Ez a férjuramnak is nagyon ízlett,ez nem az általa emlegetett száraz csirke.Tényleg jóízű és szaftos.

duende írta...

Igen, a felsőcomb is jó, én is szoktam kicsontozva grillezni is, nagyon finom úgy is.
Na, ha házi csirkét kapnék, az azért más lenne. A bolti viszont szörnyű. Az hagyján is lenne, leginkább szegény állatokat sajnálom. Igazából ezért nem veszek. majd ha normális körülmények között tartják őket...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.