2012. június 11., hétfő

Spárgasaláta eperrel

Hercegnő

Olyan ez a saláta mint egy gyönyörű,hamvas,érzéki lány.Aki után férfiak epekednek...
Csakhogy ezen saláta nem sok férfi szívét dobogtatja meg.Pedig a
friss eper,buja zöldspárga,karakteres juhsajt tökéletes összhangot alkot.Fiatal,érzéki,csábító.

Spárgasaláta eperrel

A zöldspárgának nem tudok ellenállni,ahányszor meglátom,biztosan hazajön velem egy csomag.Fehér testvére viszont teljesen hidegen hagy.Szóval gyakran van a hűtőben spárga.Egyszer-kétszer készül belőle krémleves,abból a férjem  is eszik.Leginkább ha nincs más,előző napról megmaradt leves.Köretnek,vagy vacsorára szoktam megpárolni magamnak és a kislánynak.Az idei utolsó adag salátában végezte,a kertből szedett eper társaságában.



Néhány spárgáról letöröm a fás szárát.Kis fazékban kevés vizet forralok és a spárgákat beleállítom.A víz csak egy-két centire lepi el a szár alját.Lefedem és két-három perig párolom.A zsenge zöldspárgának ennyi épp elég,hogy még kissé ropogós maradjon.Így szoktam magában  is elcsipegetni.
A salátához a meleg spárgát rézsutosan felszeletelem,az epret is vékonyra vágom.Evőkanálnyi balzsamecetetet ugyanannyi olívaolajat ,kiskanálnyi mézet és csipet sót jól elkeverek.Tányérra teszem a spárgát és az epret,meglocsolom az öntettel és megszórom vékonyra vágott juhsajttal.

Ez a két korai zöldség és gyümölcs nagyon jól áll egymásnak.És nagyon jót tesznek a szervezetünknek.
A zöldspárga magas vitamintartalmú,folsavban,klorofillban gazdag,kis kalóriatartalmú zöldség.Serkenti az anyagcserét,vízhajtó,méregtelenítő,lúgosító hatású.Emellett vértisztító és vérnyomás csökkentő hatással is bír.
Az eper is gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban.Kimagasló mennyiségben tartalmaz flavonoidokat, melyek antioxidáns hatásúak.
Serkenti a vérkeringést, és fokozza a méregtelenítő folyamatokat.Vértisztító és baktériumölő hatású.Igazi gyógyszer cukorbajra, magas vérnyomásra, székrekedésre.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.