2013. április 7., vasárnap

Szardellás tojáskrém

Akkor is tavasz

Eltüntettem az összes fenyőágat a balkonládákból és beültettem a helyüket árvácskával.Ha szerencsém lesz túlélik a hajnali kisebb mínuszokat.Mindezt áprilisban.Vicc.
A kicsi lány szokta kérdezgetni,hogy mikor játszhat a homokozóban,mikor megyünk fürdeni,oviba stb.Ilyenkor elmesélem neki az évszakok váltakozását,s,hogy mikor minek jön el az ideje.Nagyon várja a tavaszt,mert tudja,hogy visszajönnek a gólyák,meg a fecskék, levél lesz a fákon s akkor már sokat játszhat az udvaron.Ma nagy szemekkel,komolyan megkérdezte tőlem:anya,lesz majd egyszer tavasz?Megígértem neki,úgyhogy jönnie kell,de sürgősen!



Szardellás tojáskrém


A megmaradt színes tojásokból  készült a hét közepén.Szardella a hűtőben árválkodó,bontott üveg láttán került bele.Amúgy kevés mustár és apróra vágott zöldhagymaszárral,vagy snidlinggel szoktam ízesíteni.



Hozzávalók:

4 db keményre főtt tojás
kicsi fej lilahagyma
4-5 kis szardellafilé
evőkanálnyi apróra vágott petrezselyem
evőkanálnyi creme fraiche vagy tejföl
bors

A tojást és a hagymát kislyukú reszelőn lereszem.A szardellát apróra vágom.A többi hozzávalóval együtt alaposan elkeverem.Sózni nem szükséges a szardella elég sóssá teszi.
Egy szelet finom kenyérrel tökéletes tízórai vagy vacsora.

4 megjegyzés:

Hankka írta...

A tavaszt már mi is nagyon várjuk, kislányom egyik este meg is állapította, hogy jön már a tavasz, csak most sötét van és nem látjuk! :) A tojáskrémed nagyon guszta, jó ötlet volt hozzá a szardellafilé! :)

Tálaló írta...

Jól érezte a kislányod:)Ma már nálunk igazi tavaszi idő volt.És így az én ígéretem is bevált:))

Tényleg jót tett vele az a kevéske szardella:)

kolozsgabi írta...

Finom lehet ez az uzsonnakrém, jól néz ki!
Vigyázz magadra, mi ez a sok rosszullét? Keres egy jó orvost, valószínűleg a sok időjárás változás miatt van. Ajánlom figyelmedbe - ha meg tudod oldani - dr. Polyák Józsefet, interneten megtalálod! Már én is odajárok! Vigyázz magadra! Kellesz a Kicsilánynak!!

Tálaló írta...

Finom ám:))

Már nem lesz több!Túl erős gyógyszert kaptam,a második rosszullétet az okozta;és igen az időjárás is bekevert.
Így utólag,túl a nagy ijedségen azzal húzom a férjem,hogy csak azért lettem rosszul,mert jól esik,ha három fiatal fiú ugrál körülöttem:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.