2013. július 15., hétfő

Finom,kevert meggyes

Egy,megérett a meggy...

Arról álmodoztam és azt reméltem,hogy egy igazi cserfes,vagány kislányom lesz.Ugyanakkor arra is gyakran gondoltam,hogy talán olyan nyugodt lesz,mint amilyen én voltam.
Mindkét kívánságom meghallgattatott...Kifejezetten nyugodt,jó alvó és kiegyensúlyozott baba volt.Mostanra pedig belevaló,beszédes,élettel teli kisemberré cseperedett.Csajos,mikor öltözködésról,vásárlásról,hisztiről vagy konyhai ténykedésről van szó,ugyanakkor kisfiús,mikor hihetetlen érzékkel cselez és rúgja a focit vagy felmászik a diófára.Most is jókat alszik,de mikor ébren van vibrál,él,boldog.


Finom,kevert meggyes

Egy tál és a sütőforma.Öt perc(+a magozás,ha friss gyümölcsből készül) és a sütés.Készítés szempontjából igazán ideális,már az én apró konyhatündérem is összekeveri,ha kimérem a hozzávalókat.És a fogyasztóknak sincs semmi kifogásuk,feltéve ha repetázhatnak:))


Hozzávalók:

25 dkg fiomliszt
25 dkg kristálycukor
2 egész tojás
2 dl tejföl
1 cs.sütőpor
csipet só
fél kg magozott meggy

Kézi habverő segítségével tojásokat a cukorral fehéredésig keverem.Hozzáteszem a sütőporral elkevert liszt felét és a csipet sót majd átkeverem.Aztán tejfölt,majd végül a liszt másik felét keverem bele.Óvatosan beleforgatom a meggyszemeket is és  kikent,lisztezett sütőformába öntöm majd 180 ° c-ra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt megsütöm.Tűpróbával ellenőrzöm,mielőtt kivenném.

Meggyet szüretelő kis segítségem:)

Ugyan a meggyszezon lassan lecseng,de elég sokat tettem a fagyasztóba,többek között ezen süti miatt.De lecsepegtetett meggykompóttal is készíthető.És más gyümölcsökkel,leginkább sárgabarackkal,ringló-és szilvafélékkel finom. 
Általában közepes tepsiben sütöm,nekem úgy jobban bejön,a finomra sült alja és a szélek miatt.Most 20 cm átmérőjű kerek formában sült,így viszont dekoratívabb,ha mondjuk vendégeket kínálunk vele.

2 megjegyzés:

Hankka írta...

Nagyon guszta, szép magas lett így, tortaformában sütve. :) Persze könnyű ilyen ügyes segítséggel, nagyon édes a kislányod! :)

Tálaló írta...

Igen,így szerintem is mutatósabb.
Köszönöm,tényleg nagy segítség:))Remélem akkor is ilyen szorgalmas lesz,amikor már ténylegesen előremozdít a segítsége.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.