2013. szeptember 17., kedd

Karfiolos tészta csőben sütve

Sztárszakács vagyok

Legalábbis úgy tűnik,mikor a konyhát fordítom fel.Ha látja a férjem Jamie Olivert főzni,miközben a végére összekeni az egész konyhát,a tűzhelyet;a még csepegő tésztát átemelni egyik helyről a másikra,akkor mindig mondja,hogy épp így főzök én is.És ez sajnos igaz,mert úszik utánam a konyha,és több idő összetkarítanom,mint főznöm.
Nos,hogy a konyhai ténykedésünk végeredménye szempontjából mennyire hasonlítunk azt nem tudom,mert sosem kóstoltam a főztjét,de a környezetemben senki nem panaszkodik.És végül is nekem ez a fontos,mert nekik szeretnék elsősorban finom ízeket varázsolni az asztalra.Olykor Jamie Oliver segítségével.

Karfiolos tészta csőben sütve

Az ilyen tésztareceptek azért jönnek jól,mert egyre többször előfordul,hogy előző este,vagy kora reggel tudok főzni,és ha szerencsém van hazaesek délre.És ugye a tészták csak frissen jók.Vagy mégsem.Ezt összeállítottam,aztán ebéd előtt egy órával az Anyukám betolta a sütőbe.


 

Hozzávalók(4 adag):

1 kg karfiol(nálam karfiol és brokkoli vegyesen)
kb.30 dkg penne tészta(nálam teljes kiőrlésű)
1 kis pohár creme fraiche,helyettesíthtő tejföllel,vagy krémsajttal
maroknyi reszelt sajt
néhány szelet szárított sonka,esetleg bacon
egy gerezd fokhagyma
egy szelet szikkadt kenyér
pár szem dió
olívaolaj
só,bors

Két lábasban sós vizet forralok.Az egyikben a megtisztított,rózsáira szedett karfiolt és brokkolit,a másikban pedig a tésztát főzöm meg,A sonkát tepsire terítve kissé megpirítom a sütőben.Beleteszem az aprítógépbe a fokhagymával,a széttépkedett kenyérrel,a dióval és egy bő evőkanálnyi olívaolajjal és morzsásra őrlöm.A tésztát és a zöldséget lecsepegtetem,tálba teszem,kissé sózom,borsozom és a creme fraiche-vel meg a sajttal jól elkeverem.Tűzálló edénybe teszem,tetejére szórom az ízes morzsát.Majd ebéd előtt egy órával a  hideg sütőbe tolom(vagy valamelyik családtagom)és 180°c-ra állítva kb.40 percig sütjük.
A fotón a félkész állapot látható,mert mikor elkészült én nem voltam itthon.Nekem csak a "maradék"jutott:)

5 megjegyzés:

Kati írta...

Ez fincsi lehet:) Nagy kedvencem Jamie is:) És a kék tálad is nagyon tetszik:)

Hankka írta...

Különleges az ízes morzsával a tetején, nagyon fincsi lehet! :)

Tálaló írta...

Kati,én is szeretem a receptjeit,bár a fűszerezését én gyakran soknak találom.
Köszi,ez a tál már vagy ezer éves,és még mindig egyben van:))Férjuram ugyanis nem egyet lecsorbított.

Hankka,épp arra gondoltam,hogy más tésztára,vagy akár zöldségekre is kerül majd ilyen morzsa.Esetleg sonka helyett parmezánnal.

trollanyu írta...

Csodafinom étel, nálunk is nagyon szeretik:) Jamiet én is kedvelem, bár jobban szerettem régen, még a naked chef korszakában. 15 perc alatt lehet, hogy megfőz, de biztos nem neki kell összetakarítani utána:)Szép hétvégét kívánok:)

Tálaló írta...

Én is elnéztem párszor,hogy gyakorló háziasszonyként közel sem tudnám az általa prezentált ételeket annyi idő alatt elkészíteni.És akkor még a takarításról szó sem esett.
Ez a műsor szerintem sem áll neki annyira jól,de kétségtelen,hogy ebben is főz klassz ételeket:))

Nektek is szép,pihenős hétvégét kívánok!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.