2013. október 14., hétfő

Bűnbeejtően finom csokoládékrémes torta

Volt egy életem...

...ahol bár főztem,de nem figyeltem annyira az alapanyagokra,melyek a konyhába kerültek.Ahol a házban mindig kifogástalan rend volt.Ahol jutott időm olvasgatásra,pihenésre,zenehallgatásra.Ahol eszembe sem jutott volna tortakészítéssel pepecselni.
És most van egy életem,ahol jobban odafigyelek az alapanyagokra,ráadásul nehezebb mindnyájunk kedvébe járni.Ahol a takarítást,rakodást legfeljebb abbahagyni tudom,de befejezni sosem.Ahol,hogy nyugodtan leüljek egy könyv társaságában az szinte lehetetlen.És ahol minden évben nagy izgalommal készítem a születésnapi tortát.
Mégis.Ez az életem sokkal jobban tetszik.

Bűnbeejtően finom csokoládékrémes torta

Nem volt nagy elvárás  az ünnepelt részéről,csak,hogy csokis legyen és cicás.Ez utóbbit a nyáron hozzánk csapodó,mára már a farakás mellett berendezett kis kuckójában,a kicsinyével vígan éldegélő macskánk  ihlette.




Hozzávalók:

tészta:

 150 g cukor+ 60 g a habhoz
263 g liszt
1,15 dl tej
1,15 dl olaj
3 tojás
3/4 cs sütőpor


A tojások fehérjét kemény habbá verem,majd több részletben belekeverem a 60g porcukrot.
A tojások sárgáját pedig a másik rész cukorral habosítom ki.Belekeverem a tejet,olajat,majd a sütőporral elvegyített lisztet.Végül óvatosan beleforgatom a felvert tojásfehérjét.24 cm-es,alján sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába teszem,és előmelegített 180°c-os sütőben kb.30-35 perc alatt megsütöm.Tűpróbával ellenőrzöm,mielőtt kivenném.

krém:

4 tojás
200 g cukor
2 ek kakaó
100 g étcsoki
200 g vaj


A tojást fém keverőtálba ütöm,hozzámérem a cukrot és jól kihabosítom.Lábosban vizet melegítek,majd a a tojásos keveréket ráteszem és a forró gőz fölött,kb.5 percig kevergetem,míg fel nem melegedik teljesen.Ekkor leveszem a gőzről és hozzáteszem az apróra vágott csokoládét és a kakaóport.Jól elkeverem,szobahőmérsékleten hagyom kihűlni,majd hűtőbe teszem néhány órára.Eközben a vajat kiveszem,hogy mire a krém jól kihűl addigra a vaj lágy legyen.A kihűlt krémhez adom a puha vajat és habverővel jól kihabosítom.
A tésztát keresztben háromfelé vágom és megkenem a csokoládékrémmel,majd a tetejét és az oldalát is bevonom a krémmel.

Virág formájú dekorcukorral,marcipánfigurákkal díszítettem,hogy kedves kis kertre emlékeztessen.

A tortalap és a csokoládékrém receptjét Kiskukta konyhájából néztem ki.A tészta nagyon jól vágható,és szerintem sokkal finomabb,mint a sima piskótalap.A krém pedig jól kenhető,szép fényes,így külső bevonatnak is mutatós.És valami hihetetlenül,bűnbeejtően finom.



6 megjegyzés:

Hankka írta...

Nagyon szép lett, minden részletében aranyos! :))) Gondolom, lánykátok is nagyon örült neki, főleg a cicának! :)))

trollanyu írta...

Tündéri torta, nagyon szépen díszítetted és hát teljesült a kis ünnepelt minden kívánsága, ez a lényeg:) Boldog szülinapot kívánok Neki utólag is:)

Anikó írta...

Gyönyörű a torta! Nagyon ügyes vagy, bár nekünk még van két hónap a nagy napig, már én is agyalok, milyen legyen!

Isten éltessen benneteket!

Vicuska írta...

Nagyon szép, csajos torta lett :) Istenke éltesse a kis ünnepeltet!!!

Kati írta...

Csodaszép:) Isten éltesse az Ünnepeltet:)

Tálaló írta...

Köszönöm mindnyájatoknak!

Hankka igen,a cicának nagy sikere volt,de a katicák(talán mert az meglepetés volt)még nagyobb lelkesedést váltottak ki:)

Anikó,látod nekem nem kellett gondolkodnom,megmondta a "főnököm":))
Ez nagyon jó tortaalap,szívből ajánlom.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.