2013. október 20., vasárnap

Húsos hasé vátozatok

Vízválasztó

Más volt ez a hét.Mivel már múlt héten voltunk együtt párszor,így hétfőtől minden délelőtt oviban volt a kis-nagylány.Eleinte kis pityergéssel adtuk be reggelente,de mindig egy vidám,boldog és meglehetősen fáradt lánykát kaptunk vissza délben.Jól érzi magát és ez nekünk is nagyon megnyugtató érzés.És elképesztően változik.Olyan nagylányos.
Én viszont ha itthon voltam  furcsán éreztem magam.Nagyon csendes volt a ház.Ami persze jó,de még különös.És igyekszem  minden feladatomat délelőttre időzíteni,hogy a délutánok meg esték ráérősen,az együttétekről szóljanak csak.


Húsos hasé változatok

Még a születésnapra készültek ezek a kis falatkák.Igazából halfasírt,sajt-és brokkolisaláta volt a menü.A sógoromnak,aki nem eszi meg a halat,szerettem volna valami mást készíteni,s ezzel telibe találtam.Mindenkinek nagyon ízlett.


Hozzávalók:

2 cs nyújtott leveles tészta(Tante Fanny)
1 csirkemellfilé
15 dkg natúr sajtkrém
friss  bazsalikom,aszalt paradicsom
só,bors,vaj,olívaolaj
2 szál sütnivaló kolbász
1 tojás a kenéshez
szezámmag a szóráshoz

A csirkemelleket szeletelem,sózom és forró serpenyőben kevés vaj-olaj keverékén mindkét oldalukon megsütöm.Vágódeszkán felcsíkozom,majd nagyon apróra vágom.A bazsalikomot és aszalt paradicsomokat szintén apróra kockázom.Elkeverem a húst,a zöldségeket,a krémsajtot és fűszerezem sóval,borssal.
A kolbászok töltelékét belenyomom egy serpenyőben és kevergetve,a nagyobb darabokat szétnyomkodva negpirítom.
A tésztát kitekerem,hosszában kettévágom.Megkenem felvert tojással,hosszában ,egy csíkban végigrakom a csirkehúsos töltelék felével,feltekerem,tetejét szintén megkenem tojással,megszórom szezámaggal és kisebb darabokra vágom.Tepsire sorakoztatom ,majd elkészítem a tészta másik felét is ugyanígy.Aztán a másik tésztát is a kolbászos töltelékkel,ugyanígy két részletben.
200°-ra előmelegített sütőben kb.15 perc alatt megsütöm.
Frissen,langyosan,de kihűlve akár másnap is finom.Borozáshoz,sörözéshez,vagy akár tízórainak is remek választás.


4 megjegyzés:

Hankka írta...

Nem is tudom, melyik töltelékkel szeretném jobban, mindkettő nagyon finom lehet, recept mentve! :) Finomakat főztél-sütöttél a szülinapra! :)

Tálaló írta...

Egyik finomabb mint a másik:))Dönteni én sem tudtam,mindkettő ízlett:)

Köszönöm,igyekeztem:)

Vicuska írta...

De finom és egyszerű! Hogy szalad az idő, hogy ekkora már a leánykád :)

Tálaló írta...

Még én is meglepődtem,hogy mennyire nagy sikerük volt.Tökéletes vendégváró:)

Szalad,nagyon...Néha megállítanám.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.