2013. december 6., péntek

Egy sűrű hét margójára

Egy sűrű hét margójára

Odakinnt szikrázó napsütésben szakad a hó,közben süvítve tombol az északi szél.Idebennt pedig pattog a tűz s isteni húsleves-illat tölti be a konyhát.Egyedül vagyok itthon;takarítás közben karácsonyi dalokat hallgatok.
Szép napokat töltöttünk Szegeden,a hétvégén barátokkal találkoztunk,másnap pedig megnéztük az első adventi gyertyagyújtást,és a káprázatos fényekben tündöklő belvárost.Hét elején jöttünk haza,s azóta minden napra jutott valami.Elromlott a mosogatógép,elvitték javítani,a helyén a konyhaszekrény félig szétkapva.Mire megjön az alkatrész és visszakerül,új esztendőt fogunk írni.A gázkazán is tönkrement egy vagyont fizettünk érte,majd tegnap este megint rossz volt.Szerencsére ma reggel orvosolta a szerelő,csak beakadt valami váltógomb.Tavalyelőtt villanyunk nem volt két nappal az ünnep előtt,előtte éven pedig az éppen kétéves(s így már nem garanciás)televíziónk ment tönkre az ünnepek között.

Tegnap elvitte a Télapó a kislány cumiját,amit elalváshoz használt még.Korábban írtunk egy levelet,hogy babát szeretne,s ott is volt a kiscsizma mellett,az odakészített cumi helyén.Estére aztán annyira fáradt volt,hogy kellett volna neki a megnyugtató cumizás.Olyan szívszaggatóan sírt,hogy én is vele pityeregtem.Sokáig meséltem meg énekeltem neki a Télapóról,mire elcsendesedett.Ma pedig mosolyogva  kelt,és kuncogott,hogy ő igazi nagylány mert már nincs cumija.



A dolgok elrendeződnek,és én egy bölcs háromévestől tanulva a dolgok jobbik oldalát nézem,s nem hagyom,hogy elrontsa az ünnepváró kedvem néhány meghibásodó készülék.
De azért a Jézuskától kivételesen kérnék egy apróságot:szeretném,ha a következő hetek "unalmas"nyugalomban telnének.A mosogatógép nem pótólhatatlan,de meleg víz,fűtés,villany,mosógép nélkül nagyon nehéz lenne örömmel készülni az ünnepekre.

Szép,nyugodt adventi hétvégét kívánok mindenkinek!

7 megjegyzés:

Anikó írta...

Veled érzek, nálunk is kimúlt a mosogatógép...szerelhetetlen..múlt héten a tévé romlott el. Elvittük szerelőhöz, de egy hete nem jelentkezett, majd hívtuk, szabin van. A kazán nekünk is szórakozik, akkor szét kell kapni, és kitakarítani, akkor egy hétig megy rendesen. A porszívó feje is eltört, amit naponta használok, most egy régi van rajta ami nem passzol állandóan lejár...mondtam, idénre, elég lesz!:-)

Cumihoz gratulálok!!!!:-)Vagyis az elhagyásához..
Nagyon szép hétvégét!

Hankka írta...

Ügyesek vagytok, már a cumiról leszokást illeti! :) Jó, hogy nem gyengültél el, időnként muszáj nagyon határozottnak lenni! :) Nektek is békés adventi időszakot! :)

Tálaló írta...

Hát Anikó...úgy látom egy cipőben járunk:((

Egyszerűen felfoghatatlan miért minden egyszerre,és legtöbbször az évvégi ünnepek körül romlik el.

Neked is azt kívánom,amit magamnak,mert tényleg jó lenne nem ezeken bosszankodni,s költeni.

Köszi,év elején egyszer-kétszer említettem,aztán nyáron kérdezte,hogy akkor elviszi majd?
És helyes volt,mikor modta,hogy a húgommal is beszéde van...merthogy az unokatestvére,aki két évvel idősebb,még nem hagyta el.Most végre,egy füst alatt az övét is elvitte a Télapó.
Nálunk bevált,hogy apró kora óta mindent elmondok neki jó előre.

Hankka igen,tudom,de nehéz.Főleg úgy,hogy a férjem sokkal hamarabb feladja a dolgokat,és még nekem mondogatja,hogy mennyire gonosz vagyok.
Aztán mikor túl vagyunk az effajta nehézségeken,büszkén újságolja,hogy milyen ügyes a kislánya:))
Bár én is büszke vagyok rá,őszintén szólva nagyobb ellenállásra számítottam.Ma már nem is kereste este:)

Köszönöm,viszont:))

trollanyu írta...

Nagyon meg tudom érteni, hogy mennyire hiányzik az áram meg az elromlott dolgok is mindig akkor történnek, mikor nagyon nagy szükség lenne rá. Nálunk 2 éve éppen a karácsonyi vacsora készítés közben ment el az áram és 2 napig nem is bolt. Nem volt egyszerű, mert itt minden áramos, nincs gáz sehol. Szerencsénkre tüzifánk volt, így nem fáztunk:) A cumi elhagyás nagyon nehéz, én 3 gyerekkel csináltam végig, én is sírtam:)
Azért remélem minden jól fog alakulni és szép lesz az ünnep:) Szép hétvégét Nektek:)

Tálaló írta...

Két éve mi is épphogy megúsztuk.Nekünk három nappal az ünnep előtt történt ugyanez,és csoda is kellett ahhoz,hogy ne maradjunk áram nélkül karácsonykor.Úgyhogy beleérzek az akkori helyzetetekbe.

A cumi már a múlté,ma egyszer kérdezte mindössze,hogy hol lehet.Talán mert sokat beszéltünk róla előtte,de igazából csak az első este volt fájdalmas.

Szép lesz,mindnyájunknak:))Ha a szeretteink körülöttünk vannak,a körülmények megnehezíthetik,de elrontani nem fogják tudni az ünnepet.
Köszönöm,Nektek is kellemes hétvégét:))

kolozsgabi írta...

Nálunk szerencsére rá sem szoktak a cumira. A Karácsony biztos szép és nyugodt lesz, hisz már minden rossz megtörtént Veletek és lassan el is múlik, most jön a békés nyugodt boldogság. Áldott Ünnepeket kívánok! Gabi

Tálaló írta...

Az jó:))Nálunk is csak egyévesen kattant rá,mikor megszenvedett egy-két fogacskával.

Legyen igazad:))Neked is minden jót!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.