2014. február 17., hétfő

Sült zöldségek kölessel

Jólesett

Másfél nap után  megbicsaklottam kicsit.Brokkolikrémlevest főztem a következő napra,és délután ettem belőle.Nem mondom,hogy nem bírtam volna ki,de ez az egész nem arról szólt,hogy kínozzam magam s nagyon jólesett a meleg leves.Ezzel együtt is elégedett vagyok,hogy mennyire sikerült visszafognom magam.Húst még azóta sem ettem,pedig a férjemnek végig főztem,s főként húsételeket.
Ami viszont a legfontosabb,hogy a közérzetem sokkal jobb.Nyilván ebben a több mozgás is szerepet játszik,de ha többször sikerülne az étkezés terülétén is beiktatnom egy-egy kímélő hetet,az biztosan a javamra válna.

Sült zöldségek kölessel

Az elmúlt időszak legnagyobb meglepetése számomra a köles.Sokféleképp ízesíthető,finom és nagyon egészséges.



Most vékonyra vágott lilahagymát,sárgarépát,többféle színű kaliforniai paprikát és cukkínit pirítottam olívaolajon.Egy gyerekmaroknyi kölest jól megmostam majd háromszoros mennyiségű,enyhén sós vízben lassú tűzön főztem,úgy hogy  félidőben néhány brokkolirózsát is beletettem.Mikor megfőtt a köles elkevertem a pirított zöldségekkel és feta sajtot morzsoltam rá.
Bármilyen zöldséggel,juhtúróval vagy kéksajttal hús nélkül is ízletes,tartalmas ebéd.

További ételek kölessel:
       kölesrizottó
       kölesfelfújt csokiszósszal

4 megjegyzés:

Vicuska írta...

Nagyon guszta! Egyáltalán nem eszel húst?

Tálaló írta...

Nem kívántam és ezért gondoltam,hogy kihagyom egy rövid időre.Bár arra amúgyis szoktam figyelni,hogy hetente legalább egy nap teljesen húsmentes legyen.

De egyébként szeretem a húsokat,fogok is enni.

Hankka írta...

Guszta nagyon, engem sem zavarna, hogy nincs benne/hozzá hús. Nekem a kuszkusz volt hasonlóan kellemes meglepetés, nemrég fedeztem fel, azóta rendszeres vendégünk az asztalon. :)

Tálaló írta...

Valamikor én is szívesen készítettem kuszkuszt,jó,hogy eszembe juttatad,köszi:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.