2014. április 14., hétfő

Variációk tésztára

Másképp tervezni

Egész más szempontok alapján kell megírnom a heti menüt,mint korábban.Háromféle variáció van:1.nincs időm aznap főzni,2.van néhány percem a főzésre,3.ráérős a délelőtt,így főzésre is jut idő.Nos,az utóbbiból van a legkevesebb mostanában.
A levesekkel nincs nagy gond,általában,míg elpakolok délután  vagy kora este a konyhában,megfő a másnapi.Olyan napokra mikor van időm előző nap készülni jól jönnek a főzelékek,mert melegíthetőek,vagy a rakottasok,mert azokat összerakom,aztán Anyu betolja a sütőbe másnap délelőtt.A kettes napokon,mikor gyorsan kell ebédet varázsolnom,akkor legtöbbször valami tésztafélére gondolok.

Sült zöldséges tészta lazaccal

Pillanatok alatt elkészül,s hiába tésztaétel,mégis laktató,egészséges a sok zöldséggel és a kis szelet hallal.



Felteszek sós vizet forrni,amiben kifőzöm a tésztát.A lazacot megsózom és vastagaljú,felforrósított serpenyőben kevéske olajon néhány perc alatt mindkét oldalán megsütöm.Eközben egy kisebb cukkínit, egy sárgarépát és egy kisökölnyi kelkáposztát vékony csíkozok.A megsült lazacokat kiveszem a serpenyőből és a zöldségeket is hirtelen átpirítom.Dobok melléjük apróra vágott chilipaprikát, meglocsolom szójaszósszal, és a kifőtt tésztát beleforgatom.Azonnal tálalom.

Gombás tészta csőben sütve

A tésztaételeket is el lehet előre készíteni,mondjuk kora reggel,aztán ebédnél,míg előkészülünk,és megesszük a levest,addig összemelegedik a sütőben.


Férjem saját találmányú"agglegény ebédje"volt régebben a gombás tészta.Karikázott vöröshagymát megdinsztelt,félidőben rádobta a szeletekre vágott gombát,sózta,borsozta s bőven megszórta oreganóval.A kifőtt tésztával elkeverte,aztán tálaláskor bőven meglocsolta tejföllel és megszórta reszelt sajttal.
Nos,ha nem frissen készítem,akkor tűzálló tálba teszem az elkészült gombás tésztát,aztán a sajtot elkeverem a tejföllel és a tészta tetejére simítom.Hűtőbe teszem,majd ebéd előtt betolom a sütőbe.Sok-sok friss zöldsalátával esszük.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.