2014. augusztus 3., vasárnap

Heringfilés burgonyasaláta

Milyen nyár

Vannak gyönyörű,harmatos reggelek.Vannak emlékezetes jó pillanatok.
De valahogy nem az igazi.Nekünk kimaradt a nyaralás,amit próbálunk egynapos kiruccanásokkal pótolni.Persze élményt ezek is bőven nyújtanak,de igazán pihenni,kikapcsolódni így nemigen lehet.Több napra pedig azért nem tudunk elmenni,mert ha ráérnénk rendre rossz az idő.
A múltkori hatalmas felhőszakadásokat követően a mostani napsütéses hétvégén épp úgy érzem magam mintha szaunáznék.Úgyhogy esőfüggönyös élményelemekkel,szaunával kecsegtető wellneshétvége kipipálva...kár,hogy nem a mi műfajunk.

Heringfilés burgonyasaláta

Igazából vacsorára vagy vendégeknek készítem szívesen.Viszont nagy melegben ebédnek is megteszi.Ráadásul előző nap elkészíthető,úgyhogy ha hazaérünk fürdésből,csavargásból,akkor csak ki kell venni a hűtőből,összeállítani és enni.



Hozzávalók:

2-4 szelet olajban eltett heringfilé
4-5 közepes burgonya
2 közepes alma
3-4 csemege uborka(nyáridőben ropogós kovászos)
1 tojássárgából majonéz(vagy két evőkanálnyi)
1 dl tejföl
kevés mustár,só,bors,csipet cukor
ízlés szerint apróra vágott kapor vagy petrezselyem

A burgonyát héjjában megfőzöm,majd kihűlve kis kockákra vágom.Az uborkát és az almát is ugyaníg felkockázom.A majonézt,tejfölt,mustárt kikeverem,ízesítem sóval,borssal,cukorral.Beleforgatom a kockázott zöldségeket,almát.Legalább egy napra hűtőbe teszem,hogy az ízek összeérjenek.Fogyasztáskor a heringet lecsepegtetem,felcsíkozom,majd a salátára rakosgatom és megszórom kaporral.

4 megjegyzés:

N.D. írta...

Mi történik a heringgel? Vagy az nyers marad? :)

Tálaló írta...

Köszönöm,javítottam.

Olajban eltett heringszeleteket szoktam venni,az kerül rá.Végülis nyers.

Hankka írta...

Imádom, nagyon finom saláta! :)

Tálaló írta...

Úgy,úgy:))))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.