2014. november 27., csütörtök

Az igazi sonkás melegszendvics

Visszaszámlálás

Hétvégén meggyújtjuk az első adventi gyertyát.Nekem még így fenőttként is egy csodás,misztikus időszak veszi ezzel kezdetét.Ezért nem vagyok hajlandó a bevásárlóközpontok csillogó,árukkal tömött polcai közt elhagyni az eszem(és egy jelentősebb pénzösszeget).Emiatt,meg mert hiszem,hogy nem erről szól ez az ünnep,messze elkerülök minden nagyobb üzletet.Mi,felnőttek szerényen ajándékozzuk egymást,a gyerekek meg úgyis idejekorán tudják mire is vágynak.Már rég megírtuk a levelet a Jézuskának:)
Ami jó előre bespájzolható,mindent beszereztem.A fagyasztóba több adagnyi marhapörkölt,bolognai ragu,a piacon az utolsóként beszerzett karfiolok panírozva és ugyancsak panírozott harcsaszeletek állnak készenlétbe azokra az esetekre,amikor nem lesz időm főzni.Mert nekünk ilyenkor  sok a munka,teendő,ha pedig lesz némi szabadidő azt nem a napi főzésre szeretném állandóan fordítani.Úgyis eleget leszek a konyhában,mire elkészülök a szaloncukrokkal.
Az ablakokban a muskátlik helyét felváltották a ládába tűzdelt fenyőágak,a házban pedig meghitt karácsonyváró a díszítés,kis lámpások,mécsesek világítanak esténként.Szép időszak következik,úgyhogy élvezni szeretném minden pillanatát.

Az igazi sonkás melegszendvics

gombakrémes is isteni és bármikor tudok sütni,mert olyan nem fordulhat elő,hogy kifogyjon a fagyasztóból.De így télidőben,mikor könnyen hozzájuthatunk jóféle füstölt sonkához ezt is gyakorta készítem.Sokkal finomabb mint valami minősíthetetlen toastsonkával,és ha elkészítjük a krémet hosszan eláll a hűtőben(vagy akár fagyasztható is)és egy gyors leves után ebédnek is megteszi.




A recept pedig egyszerű: úgy 30 dkg füstölt sonkát és azonos mennyiségű sajtot felkockázok,majd késes aprítógépben morzsásra aprítom.15 dkg szobahőmérsékletű vajat elkeverek benne,majd felhasználásig hűtőbe teszem.
Mikor melegszendvicset készítek csak vékonyan ráteszem a krémet a kenyérre,majd sütőben,grill fokozaton átmelegítem,pirulásig sütöm.Eközben a vaj kissé beleolvad a kenyérbe,így finom szaftos lesz még a többnapos kenyér is.

1 megjegyzés:

Verus írta...

Tetszenek a receptjeid, most találtam ide.

Ezt ki fogom próbálni :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.