2010. szeptember 21., kedd

Túrós kuglóf

Az élet szép

Gyönyörű volt a reggel.A pára épphogy alászállt,ahogy a nap felkelt.A lélegzetelállító színekben pompázó vadszőlőn harmatcseppek tündököltek.
Lennt az uszodában gőzölgött a kinnti medencében a víz,s azon is átfénylett a reggeli napsugár.Hihetetlenül jó érzés volt alámerülni.Főleg mert ettől a héttől már nem terveztem,hogy lemegyek,de nem akartam lemondani róla egy ilyen gyönyörű napon.Majdnem egy órát úsztam,kényelmes tempóban,belemerülve a gondolataimba.Néhány hét és új élet kezdődik számunkra,mikor megérkezik a kislányunk.Nagyon boldog hónapok voltak ezek,s örömteli várakozással tekintek a következőkre is,mikor már nemcsak érezhetem hanem láthatom s kezembe is foghatom.
S egy ilyen meseszép reggelen minden sokkal egyszerűbbnek és könnyebnek tűnik.Ilyen napokon érzem csak igazán,hogy az élet szép.(Mindezek után a tegnapi napra feltették a koronát Limara kétmillió forintos szivecskéi.)




Túrós,mazsolás kuglóf

Már nem tudok sok időt a konyhában tölteni,de ez a sütemény a kétéves keresztlányom "aktív"segítségével is pikk-pakk elkészült.Aztán délután ezt uzsonnáztuk a napfényes teraszon.



Hozzávalók:

25 dkg tehéntúró
25 dkg finomliszt
25 dkg margarin
15 dkg kr.cukor
2 egész tojás
1 cs sütőpor
fél van.rúd kikapart belseje v.1 cs van.cukor
1 cirom reszelt héjja
1 marék mazsola
csipet só


Hagyományosan fakanállal szoktam összekeverni,most kis segítségemre tekintettel géppel dolgoztunk.
A puha margarint kikeverjük a cukorral,majd hozzátesszük a tojásokat,s így is keverjük kicsit.Ezután kerül bele a túró,a liszt melyben elvegyítettük a sütőport,a vanília,a reszelt citromhéjj a csipet só és az esetünkbe narancslében megáztatott mazsola.
Szilikonos kuglófformában 180°c-on kb 45 perc alatt szép barnásra sütjük. 

2 megjegyzés:

trinity írta...

Ahogy olvaslak, csoda vár rátok!! Jó egészséget kívánok nektek és légyszi, tudósíts minket, mert mint 3 gyerekes anyuka átérzem az izgalmas napokat!!
A kuglóf gyönyörű!

Tálaló írta...

Kedves Trinity!
Köszönöm a jókívánságod,remélem olyan szép lesz minden mint az elmúlt hónapok.Jelenkezem majd.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.