2011. január 20., csütörtök

Hagymaleves

Finom orvosság

Ez a legrosszabb a télben.Mikor ködös,nyirkos és enyhe.Ennek szerintem csak a bacilusok örülnek.
Ilyenkor egy tányér forró levessel megelőzhetünk egy napokig vagy hetekig tartó betegeskedést.Főleg ha sok-sok hagymával készítjük.

Hagymaleves


Nem írtam,hogy francia,mert annál használnak fehérbort,meg a levessel együtt tolják sütőbe a kenyereket.
S amúgy is dühít,hogy miért hoznak be az országba külföldről hagymát.Mert hoznak.Franciaországból többek között... Ezért ez szimplán csak hagymaleves,jóféle magyar alapanyagból.






Kell hozzá sok-sok vöröshagyma,majoranna,maradék húsleveslé,liszt,néhány szelet kenyér,olívaolaj,sajt(pl.trappista).
A vöröshagymákat megpucolom,félbevágom és felszeletelem.Olívaolajon,lassú tűznél dinsztelem puhára.Mivel a majoranna szerintem nagyon jól passzol a vöröshagymához, rakok bele egy keveset.Majd kevés liszttel megszórom, felengedem a húsleveslével és összeforralom.A kenyérszeleteket megkenem fokhagymával olivaolajjal meglocsolom, megszórom reszelt sajttal,majd sütőbe tolva rájuk olvasztom.Tálaláskor a levesbe teszek néhány kenyeret.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Tényleg az egyik legfinomabb téli leves! Nálunk ilyenkor akáér kétszer is készül egy héten. Én majoranna helyett kakukkfüvet használok, az még inkább erősíti a gyógyhatását.

Tálaló írta...

Kedves Névtelen!Milyen igazad van,a kakukkfű is illik a hagymához.Úgy is fogom próbálni,köszi.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.