2011. február 17., csütörtök

Spenótos puliszka csőben sütve

Fúzió

Pár hete Citromhabnál láttam egy spenótos-juhtúrós palacsintát,ami nagyon megtetszett.Aztán nem tudom miért beugrott,hogy ugyanezen tölteléket nem palacsintába,hanem két réteg puliszka közé tölteném.Még sosem csináltam puliszkát,csak a múltkor beszélgettük a férjemmel,hogy az apukája mennyire szerette.
Tegnap  reggel leültem a gép elé,s mielött sült puliszka receptet kerestem volna a gasztro gyüjtőoldalon néztem körbe.Azt nem is álmodtam,hogy ott jön velem szembe a keresett recept.Ottis épp puliszkát készített,csak tojással és zöldfűszeres mozarrellával.A tölteléket felcseréltem s isteni ebédünk kerekedett.Köszönöm Ottis,köszönöm Citromhab!

Spenótos-juhtúrós puliszka csőben sütve



Hozzávalók:

20 dkg kukoricaliszt
5 dkg vaj
7,5 dl tej

1/2 kg friss spenót
15 dkg juhtúró
3 gerezd fokhagyma
olívaolaj,só,bors

A tejet felforralom,majd beleszórom a kukoricalisztet és folyamatosan kevergetem,míg jól besűrűsödik.Sózom,borsozom.Míg hűl a spenótot olívaolajon megfonnyasztom,belereszelem a fokhagymagerezdeket,majd mikor összeesett a spenót belemorzsolom a juhtúró felét.Megkóstolom,ha kell sózom.
Egy hőálló tál alját kikenem olívaolajjal,belesímítom a puliszka felét,ráteszem a spenótos tölteléket majd rásímítom a puliszka másik felét.A tetejére morzsolom a maradék juhtúrót és 180°c-os előmelegített sütőben kb.30 percig sütöm.
Én sütöttem mellé egy-egy csirkecombot,de hús nékül is megállja a helyét.

2 megjegyzés:

Beastie írta...

a spenót mindig finom - puliszkával pedig nagyon harmonikus lehet. jó kis recept - gratula

Tálaló írta...

Kedves Beastie!Tényleg jó találkozás:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.