Figyelek rá,hogy amit főzök lehetőleg egészséges legyen.A férjem viszont úgy gondolja,hogy elsődlegesen finomnak kell lennie.Ez az étel maximálisan megfelel mindkettőnk elvárásának.
Néhány hónapja mikor a Tv paprika először fogható volt nálunk belenéztem egy-egy adásba.Ott láttam ezt az ételt,bár nem pontosan így.Azóta ugyan a kíváncsiságom erősen alábbhagyott,mert belefutottam néhány vontatott,kritikán aluli műsorba.De ez az étel igazi telitalálat,melyet a kicsit lágyabb ízű,megpirított fehérhagyma és a kevéske kenyérszalonna ellenállhatatlanul finommá és ízletessé varázsol.
Halfalatok zöldségkísérettel
2 szelet pangasiusfilé
6-8 db kisebb gomba
3-4 közepes fehérhagyma
maroknyi fagyasztott zöldborsó
maroknyi spenótlevél
1 szelet finom kenyérszalonna
só,bors,olívaolaj,kakukkfű
A halakat kiengedve 4 darabra vágom és besózom.A szalonnát apróra kockázom,a hagymákat megtisztítva nagyobb darabokra vágom,a gombákat pedig kettévágom.
Serpenyőben először a szalonnából sütöm ki a zsírt s a pörcöket kiszedem,félreteszem.Majd a halakat sütöm meg.Ha elfogy a zsíradék a serpenyőből kevéske olívaolajat öntök bele. Ezután következnek a gomba és a hagymadarabok.Sütés közben enyhén sózom,borsozom,friss kakukkfűvel megszórom.Kiszedem és jön a spenótlevél,melyet csak éppen megfonnyasztok,s legvégül a zöldborsót pirítom,párolom meg.Kis halmokban tányérra rendezem a zöldségeket és a halakat,tetejüket a szalonnapörcökkel és friss kakukkfűvel szórom meg.
2 megjegyzés:
Ez a hal a sok zöldséggel nagyon tetszik! Szerencsére a gyerekeknél is nyerő, felveszem a listámra, köszi!
Kedves Trinity!
Örülök,hogy tetszik,remélem ízleni fog.
Megjegyzés küldése