2011. május 4., szerda

Halfalatok zöldségkísérettel

Legyen egészséges,legyen finom

Figyelek rá,hogy amit főzök lehetőleg egészséges legyen.A férjem viszont úgy gondolja,hogy elsődlegesen finomnak kell lennie.Ez az étel maximálisan megfelel mindkettőnk elvárásának.
Néhány hónapja mikor a Tv paprika először fogható volt nálunk belenéztem egy-egy adásba.Ott láttam ezt az ételt,bár nem pontosan így.Azóta ugyan a kíváncsiságom erősen alábbhagyott,mert belefutottam néhány vontatott,kritikán aluli műsorba.De ez az étel igazi telitalálat,melyet a kicsit lágyabb ízű,megpirított fehérhagyma és a kevéske kenyérszalonna ellenállhatatlanul finommá és ízletessé varázsol.


Halfalatok zöldségkísérettel





Hozzávalók(2 főre):

2 szelet pangasiusfilé
6-8 db kisebb gomba
3-4 közepes fehérhagyma
maroknyi fagyasztott zöldborsó
maroknyi spenótlevél
1 szelet finom kenyérszalonna
só,bors,olívaolaj,kakukkfű

A halakat kiengedve 4 darabra vágom és besózom.A szalonnát apróra kockázom,a hagymákat megtisztítva nagyobb darabokra vágom,a gombákat pedig kettévágom.
Serpenyőben először a szalonnából sütöm ki a zsírt s a pörcöket kiszedem,félreteszem.Majd a halakat sütöm meg.Ha elfogy a zsíradék a serpenyőből kevéske olívaolajat öntök bele. Ezután következnek a gomba és a hagymadarabok.Sütés közben enyhén sózom,borsozom,friss kakukkfűvel megszórom.Kiszedem és jön a spenótlevél,melyet csak éppen megfonnyasztok,s legvégül a zöldborsót pirítom,párolom meg.Kis halmokban tányérra rendezem a zöldségeket és a halakat,tetejüket a szalonnapörcökkel és friss kakukkfűvel szórom meg.

2 megjegyzés:

trinity írta...

Ez a hal a sok zöldséggel nagyon tetszik! Szerencsére a gyerekeknél is nyerő, felveszem a listámra, köszi!

Tálaló írta...

Kedves Trinity!
Örülök,hogy tetszik,remélem ízleni fog.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.