2011. május 23., hétfő

Zsályás csirkemáj

Égben köttetett

Duende jellemezte eképp Thrini  faluvégi konyhájában készült zsályás csirkemáját.Elkészítettem.S teljesen egyetértek Duendével.
Ahogy elnézem a zsályabokrom,azt hiszem semmi akadálya nem lesz,hogy gyakran készítsem.

Zsályás csirkemáj



Hozzávalók(2 főre):

40 dkg csirkemáj
2 gerezd fokhagyma
1 szál újhagyma v.egy kisebb vöröshagyma
1 dl tejszín
1 ek.liszt
8-10 zsályalevél
só,bors
kevés kacsazsír vagy étolaj

Az újhagymát szárastól vékonyra karikáztam s serpenyőben kevés kacsazsíron picit dinszteltem.Hozzáadtam a megmosott,negyedelt májakat és így pirítottam tovább néhány percig.Aztán sóztam,borsoztam és fedő alatt pároltam kb.10 percig.Ezután megszórtam a liszttel,átforgattam s hozzáadtam az apróra vágott zsályaleveleket a tejszínt,az átnyomott fokhagymát és még egy csipet sót.Összeforraltam és mivel a konyhában illatozott a frissen sült rozskenyér nem volt kérdés,hogy mit együnk mellé.Amúgy szélesmetéltet ajánlanék hozzá köretnek.

6 megjegyzés:

duende írta...

:))

Nagyon guszta! Nálam épp csak nődögél szegény zsálya itt az északi ablakban... Pedig nagyon szeretem az ízét, az egyik kedvenc fűszerem.
A kenyered is gyönyörűűű! :)

Tálaló írta...

Nekem is a ,tavalyi volt az első év,mikor igazán szép,tekintélyes bokorrá lett.
Majd ha lesz kis udvarod...:))

Köszi,ezt a kenyeret sütöm pár hónapja,fel is teszem egyszer ide,isteni.Főleg frissen a sercli.Ha nem lenne két vége a kenyérnek már elváltunk volna.

duende írta...

:))

Nálunk nagyon szerencsésen vannak a dolgok evés terén. Ember szereti a csücskét, én nem. Ember a a lesültebb, sötét darabokat szereti, én a világos-szőkébbre sülteket. (Ember is szőke. :)) )
Én imádom a porcogókat, ő ki nem állhatja. Ő a saláta szívét szereti, én a sötét, haragos, vaskosabb leveleit. Ő a színhúst szereti jobban, én imádom a csontokat lecsócsálni. :)) Szóval jó páros vagyunk az asztalnál. (Is.) :)

Tálaló írta...

Hát mi nem vagyunk ilyen jó páros étkezés terén.
De szerencsére ezek áthidalható dolgok.Például megtanultam jónéhány ételt úgy elkészíteni,ahogy a férjem családjában szokás.Vagy kettőnknek kétfélét főzök.
De ez legyen a legnagyobb gondunk...

duende írta...

Így igaz, ez legyen a legnagyobb gondotok!
Légyszi kukkats be hozzám, kaptál egy díjat! :)

Tálaló írta...

Köszönöm Duende!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.