2011. október 20., csütörtök

Előzzük meg !

Előzzük meg!

Egyre kedvezőbb az időjárás a megbetegedéseknek.Ez abból is jól lemérhető,hogy mindenütt vitaminokat és immunerősítőket reklámoznak.Pedig ha elég zöldséget,gyümölcsöt fogyasztunk még ilyenkor is lehet a szervezet számára vitamint bejuttatnunk.És a dolognak van még ezer természetesebb módja,mint szintetikus pirulákat magunkba tömni.Akkor meg mi szükség a nagyon drága kiegészítőkre?
Nálunk megelőzésre a csipkebogyó tea jól vizsgázott.Este egy-egy kanálnyi terméshúst leöntök szobahőmérsékletű vízzel,reggel pedig átszűrve fogyasszuk.Ami fontos:lehetőleg ne filteres kiszerelést válasszunk, kerülendő a fém eszközök(kanál,szűrő)használata és ízesítés nélkül fogyasszuk(finom savanykás,frissítő ízű önmagában is).





Ezenkívül az echinacea,vagyis kasvirág is bevált immunerősítő.Ebből főleg akkoriban készítettem gyakran teát,mikor még éjszakáztam és nagyon le volt gyengülve a szervezetem.
Aztán itt vannak az ősz kincsei,mint a friss,ropogós alma és a friss dió.Az almát héjjastól felkockázom,a diót mozsárban kicsit összetöröm majd az almára szórom és meglocsolom mézzel.Nagyon finom,nagyon egészséges.





Ugyanígy a tökmagolajos savanyú káposzta is megfizethető,egészséges finomság a téli hónapokban.
Ha pedig mégis kerülget valami,akkor egy evőkanálnyi almaecetbe feloldok ugyanennyi mézet és azt iszom meg.Szinte mindig segít.
A hagymaleves szintén igazi orvosság ezekben a hónapokban.
S hát persze fontos,hogy télen is tartózkodjunk a friss levegőn,főleg ha napos,száraz idő van.
Ettől függetlenül nem kizárt,hogy elkapunk valamit,csakhogy ha nincs legyengülve a szervezetünk a gyógyulás is sokkal gyorsabb.

Nektek milyen bevált praktikáitok vannak a betegségek távoltartására?

8 megjegyzés:

duende írta...

:)) A tökmagolajos savanyúkáposzta-saláta nálunk is tipikus téli étel. Sokszor esszük, legtöbbször hajában sült krumplival. Ez azért is jó, mert 1. isteni a hajában sült krumpli, 2. a konyhát is jól bemelegíti a sütő. :)
Én almaszeletkéket és lilahagyma karikákat teszek még a savanyúkáposztához, koronaként pedig ugye a tökmagolaj kerül rá.

A hagymaleves szintúgy. Van is a blogon egy kifejezetten gyógyírként kreált saját verzióm, kurkumával, mézzel, isteni. :)

A fokhagyma. Vagy cigánypecsenyével (húsevőknek) vagy hajában sült krumplival (nekem). Jó sokat lereszelek (egy egész fejet) és annyi olívaolajjal keverem el, amitől krémszerű lesz. Két-háromszori evés a legmakacsabb vírusokat, bacikat is eltünteti.

Mate tea. Imádom. Immunerősítő, energetizáló, és még nagyon sok mindenre jó, asszem 96 féle ásvány van benne.

És még természetes antibiotikum: a kakukkfű és az oregano. Ilyenkor mértéktelenül használom fűszerezésre. A kakukkfűteát pedig köhögésre mézzel, propolisszal.

Citrom, citrom, citrom. :)
És a csili. Még az ördögöt is elűzi. :)

Fűzfakéreg tea magas lázra. (Már annak, aki nem érzékeny a szalicilsavra. Én nem vagyok.)
Kamilla, zöld tea és cickafark gyulladásokra.
Hirtelen ezek jutottak eszembe.


Jó hogy írtad a csipkebogyót, fogok venni a piacon holnap!

Tálaló írta...

Én pedig mate teát.Még nem kóstoltam soha.
Kakukkfüvet én is sokat használok:hagymalevesbe,sült zöldségekre.
Fokhagymát pedig levesnek,vagy pirítósra.De fogok belőle krémet is készíteni,ahogy írtad.
Zöld teát is gyakran iszunk.De van itthon citromfű,csalán,cickafark meg kamilla.Őket csak ritkán.
A chilit sajnos nem szeretem,a citromot viszont igen.

Döbbenet,hogy ennyi filléres,könnyen hozzáférhető orvosság mellett mennyien vevők a drága "gyógyszerekre".

N.D. írta...

Tavaly a zalaegerszegi mézfesztiválon vettünk fokhagymás mézet, párom pirítóssal ette, ha úgy érezte kezd legyengülni, az eredmény: még csak ki sem jött rajta a betegség...
Nálam most a gyömbéres tea ami hat, sok citrommal, mézzel.
Na és extra mennyiségű c vitamin. Meg amire figyelnem kell: a nyugalom megtartása. Ez is fontos, nem szabad idegeskedni, attól nem lesz jobb, sem nagyobb semmi.
Nagyon jó ötleteket adtál, tavaly használtam a kasvirág teát, de meg is feledkeztem róla, jó hogy eszembe juttattad.

Tálaló írta...

Hú,fokhagymás mézet én is fogok venni a páromnak.Imádja a fokhagymát nyersen.

Igazad van,ha idegeskedek én is könnyebben megbetegszem.A kasvirág teát is egy stresszesebb időszakomban kezdtem el inni,mert havonta elkaptam valamit.Azóta figyelek jobban,hogy erős legyen az immunrendszerem.És azóta szinte nem is voltam beteg.

duende írta...

Lányok, nyugtatásra kiváló a citromfű, a macskagyökér (valeriana officinalis) és az orbáncfű tea.

A citromfüvet korlátlanul lehet fogyasztani, az orbáncfüvet inkább kúraszerűen, a macskagyökeret alkalomszerűen. Csak el kell zárni a macskát, mert meggárgyul tőle. :)) Mármint a macskagyökértől. Eszméletlen büdös és keserű, de nagyon hatékony nyugtató és altató.

Még a homeopátiás szerek jutottak eszembe. Én a fejfájásaimra belladonnát kaptam és eszméletlen hatékony.

Tényleg. A gyömbér. Van is itthon egy tonnával, hugom hozta. :)
Estére csinálok is limonádét vele, imádom én is.

Tálaló írta...

Citromfű teát én is szoktam inni.A gyömbéres teát viszont nem kóstoltam,de nekem is van itthon egy kicsi gyömbérdarab,ki fogom próbálni.A teáknak amúgy is nagy rajongója vagyok.

Homeopátiás szereket én is használtam,mostanában nincs nagyon szükségem rájuk.Én a sedatif pc-t használtam,ha feszült voltam,vagy nem tudtam elaludni.És a szülés környékén is nagy segítségemre voltak.

Névtelen írta...

Nagyon jók a képek!

Tálaló írta...

Nagyon köszönöm,kedves Névtelen!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.