Ezek a kis korongok először a pici lány születésnapján arattak osztatlan sikert.A gyerekek miatt készítettem,mert nekünk nagyobbaknak mini szenvicsek,töltött zöldségfalatok voltak,és tartottam tőle,hogy őket ezek nem hozzák lázba.Így is lett.Viszont ezek az kis pizzák olyan finomra sikerültek,hogy a szendvicsek mellett ezt is besegítettünk eltüntetni a gyerekeknek.
Mini pizzakorongok
Vendégváró falatoknak,előételnek,gyerekzsúrra,szilveszteri és baráti mulatságokra szívből ajánlom.De egyszerű hétköznapokon is remek uszonna,sőt még másnaposan is finom éhségűző.
Felnőtteknek megbolondítanám még szárított sonkával vagy szardellával.
Hozzávalók:
Tészta:50 dkg lisztet,7 g szárított élesztőt,kb.3 ek.olívaolajat,3 kávéskanál sót,csipet cukrot 3-3,5 dl langyos vízzel összekeverem,s néhány órát lefedve kelesztem.
Pizzaszósz:1 üveg minőségi paradicsomszószt, néhány gerezd reszelt fokhagymát,olívaolajat,sót,frissen őrölt borsot,szárított oregánót és bazsalikomot összefőzök;akár előző nap.
Tetejére:reszelt sajt(pl.gouda),olajbogyó
A tésztát kinyújtom és a legnagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom.Tepsire teszem és letakarva hagyom kelni még legalább fél órát(erre főleg azért van szükség,hogy jusson idő kényelmesen elkészülni,mielött megérkeznek a vendégek,de a tésztának is jót tesz).Majd mindegyiken elkenek egy evőknálnyi pizzaszószt és megszórom a sajttal,néhányra olajbogyót teszek és meglocsolom kevés olívaolajjal.240 °c-ra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütöm őket.Ebből a mennyiségből nekem két tepsi,kb.30 db lesz.
2 megjegyzés:
Nagyon guszták:) biztosan finomak is:)
Köszönöm Roza:))
Nálunk igazi telitalálatnak bizonyult.
Megjegyzés küldése