2011. december 23., péntek

Zserbó szelet

Az angyalok köztünk járnak

Három nap volt karácsonyig.Reggelre végre megérkezett a várva várt hó, ünneplőbe öltözteteve a tájat.Már csak egy zserbó volt a képzeletbeli listámon,meg egy kisebb takarítás a fadíszítés után.És a 24-i vacsora,de azt úgy találtam ki,hogy ne kelljen egész nap a konyhában állnom.
Épp kényelmesen reggeliztünk,mikor elment az áram.Mind a három biztosítékot leverte.Felkapcsoltuk,majd ismét leverte...
Könyörgés áramszolgáltatónak,villanyszerelőknek.Utóbbiak mind a jövő évet emlegették,esetleg az ünnepek közöttit.Elkeseredés,düh,sírás.
Délután aztán egy EMBER azt mondta másnap kijön.Majd mikor meghallotta,hogy pici gyerek is van a háznál fél óra múlva itt volt.Keresett,mért,próbálkozott.A hiba okát nem találta.Reggel idejött két emberével,akiket a szabadságukról hívott vissza.Egész nap elszántan keresték a baj forrását.Én már lélekben feladtam,ők viszont kitaláltak egy alternatív megoldást.Majd egyszer csak megtalálták a promlémát.Egy óra múlva ültünk a felfordított lakásban.Lámpafénynél.Mondtam a férjemnek,hogy már beállíthatja a teraszon a fát a talpába.Mert mégis lesz igazi karácsonyunk.Az egyik legszebb.Hisz nálunk már jártak angyalok.Szürke szerelőruhában.

Zserbó szelet

Mama megsárgult,kézzel írt szakácskönyvéből.Mert csak ezzel együtt igazi az ünnep.


Hozzávalók:

25 dkg liszt
10 dkg zsír v.15 dkg vaj
5 dkg cukor
1 dkg élesztő
1 tojás sárgája
1 késhegy szódabikarbóna
csipet só

sárgabarack lekvár
13 dkg dió,10 dkg cukor

máz:5 dkg cukor,2 dkg kakaó,2 dkg vaj,kevés víz

A tésztát összegyúrjuk,ha kell kevés tejet öntve hozzá.Három részre osztjuk,egyet kisodrunk.Tepsibe fektetjük,megkenjük lekvárral,majd a cukros dió felével megszórjuk.Jön még egy réteg tészta,töltelék,tetejére tészta.Egy órát kelni hagyjuk,villával megszurkáljuk és lassú tűznél megsütjük.A mázhoz a hozzávalókat simára főzzük,a még meleg tésztára simítjuk.Mikor kihűlt kis kockákra vágjuk.

Kedves Olvasóm!
Szívből kívánok meghitt,boldog Karácsonyt.Derűt,szeretetet az otthonokba,finom ízeket az asztalokra.

4 megjegyzés:

Citromhab írta...

Áldott, békés, szeretetben gazdag Karácsonyt kívánok neked és családodnak!

Tálaló írta...

Kedves Citromhab!Én is viszont kívánok Neked és családodnak szép ünnepeket!

kolozsgabi írta...

Kedves Tálaló!
Éppen angyalkákat szerettem volna kívánni Neked a fa alá, de látom, Te előbb megálmodtad. Remélem, amilyen rosszul indult, olyan gyönyörűségesen szépen fejeződött be az ünnep nálatok. Nagyon Boldog, Békés , Egészségben gazdag Ünnepeket kívánok Neked és családodnak! Gabi

Tálaló írta...

Nagyon köszönöm,köszönjük kedves Gabi!
Hát igen,most nagyon jól jött,hogy nem hagytam semmit az utolsó pillanatra:))
És tényleg angyalok voltak.Mert nélkülük nem lett volna olyan "fényes"az ünnep,és nem láthattuk volna a kislány csillogó tekintetét,mikor észrevette a kivilágított karácsonyfát.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.