2011. december 1., csütörtök

Tarjaszeletek káposztaágyon

Szabadnapos konyhatündér

Én idén szerencsés vagyok.De nálam sem volt ez mindig így.Úgyhogy tudom milyen nehéz az idő szorításában takarítani,sütni,vásárolni,készülődni az ünnepekre.Ezért hoztam egy olyan ételt,ami tartalmas,férfiembernek igazi kényeztetés.És amiért mi nők is szívből rajonghatunk érte az mellett,hogy finom:5 perc és egy edény.Vagyis 5 perc alatt összerakható,és egy szennyes edény marad csak utána.
A felszabadult idő aztán elüthető takarítással,de ha otthon a párunk és felügyeli az ételt,én inkább javasolnék egy kényeztető kozmetikai kezelést.Mert megérdemeljük.

Tarjaszeletek káposztaágyon

Egyszerű,elronthatatlan mégis nagyon finom,igazi téli étel.



Hozzávalók(4 főre):

8 középvastag szelet tarja
1 kg savanyú káposzta
10 dkg vékonyra szeletelt szárított sonka(pl.feketeerdei)
só,bors,étolaj

Én fel szoktam szeleteltetni a húst a hentessel,a káposztát pedig nem szükséges kimosni hacsak nem túl erős.Így annyi dolgom mindösszesen,hogy a sütőtál vagy tepsi aljára belerakom a felszeletelt sonkát,erre a lecsepegtetett savanyú káposztát.A hússzeleteket megmosom,sózom,borsozom és a káposztára fektetem őket.Olajjal kicsit meglocsolom,alufóliával letakarom és mehet a sütőbe.180°c-on másfél órát sütöm,majd fólia nélkül grill fokozaton még negyed órát,hogy a húsok szép színt kapjanak.
Tejföllel meglocsolva,friss kenyérrel az igazi.

4 megjegyzés:

duende írta...

De jó hogy ezt föltetted! Ugyanis az egyik kedvencünk, emberem imádja. Csak nálam toros káposzta néven van fönn és nagyanyámtól származik a recept. Kicsit macerásabb, mert tűzön, lábosban szoktam készíteni. De ez így sokkal egyszerűbb! :) De jó! És így nagyszámú vendégseregnek is el tudom készíteni, mert ugye a lábos mérete eléggé leszűkíti a mennyiséget. Ezer köszönet. A karácsonyi családi bulin ez lesz az egyik étel! :)

Tálaló írta...

Én is egy buliban ettem először,ott elkészítette a háziasszony de csak vacsora előtt pirította meg a tetejét.Szerintem is kifejezetten alkalmas nagyobb társaságok stresszmentes vendégül látására.
Néztem a toros káposztád,tényleg szinte ugyanez.A mi családunkban a toros káposztában voltak töltött húsgombócok és darabolt,főleg csontos/oldalas húsok is.És fél napig dolgozott vele a nagyanyám(de emlékeim szerint az is tepsiben készült).Hiába,ahány ház...
Ó,és szívesen.Nagy öröm nekem ha találsz a receptjeim között kedvedre valót:)))

duende írta...

Isteni kaja, az egyik legegyszerűbb és legfinomabb téli étel! :) A karácsonyi családi bulin ezt készítem majd, így, nagy gáztepsiben. Oldalas is lesz majd benne, mert nálunk az a nagy kedvenc sütve, persze a tarját is mindenki szereti, de a sült oldalasért mindenki rajong. Általában a csontos husikért. Nekem az volt a kedvencem, amikor épp ettem húst. :)
Szerintem nagyon jó receptjeid vannak! Hétvégén asszem az a finom szósz lesz marhahússal, de majd még meglátom, aput is meghívtam ebédre. Bár asszem aszalt szilvám van éppen, lehet hogy azzal készül majd - tudod, a receptek menet közben átalakulnak... :))

Tálaló írta...

Tényleg,szilvával is finom lehet.

Igen,nálam is átalakulnak a receptek,a kedvem és a kamra/hűtő tartalma alapján.Ez a szósz is azért készült mert mindenképp áfonyában gondolkodtam,de csak szárítottat vörösáfonyát kaptam(így utólag talán nem véletlenül:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.