2013. szeptember 4., szerda

Lecsókrémleves

Duplán kérném

Ha kifut a szeptember jó volna,ha megismételnék az égiek.Kárpótlásul a kimaradt tavaszért és ezért a pillanatok alatt elröppent nyárért.Mert még sokáig jól esne a napsütés és a szép enyhe idő.Hogy kirándulhassunk,hogy üldögélhessünk a kertben,hogy lefessük a spalettákat és,hogy a kislány megtanulhasson görkorizni.
Az évszakok első hónapját amúgy is nagyon szeretem.Valami újnak a kezdete...


Lecsókrémleves

Ennek a krémes,mégis pikáns levesnek kora őszi hangulatot áraszt  az íze és a színe is.Vagyis finom és mutatós.


Hozzávalók:

1 kis fej vöröshagyma
4-5 paprika
2 kisebb paradicsom
só,cukor,pirospaprika,olaj
1 evőkanál creme fraiche,vagy sűrű tejföl

levesbetétnek:szárított sonka,1 tojás

A hagymát megdinsztelem,megszórom pirospaprikával és hozzáteszem a feldarabolt paprikát.Kevés vizet öntök rá,kissé megsózom és a zöldség puhulásáig főzöm.A paradicsomokat forró vízbe mártom,héjukat lehúzom,majd feldarabolva a levesbe teszem,és szórok bele egy kevés cukrot.Ha felforr a leves lehúzom a tűzról,majd botmixerrel pürésítem.A creme fraiche-t először elkeverem egy kevéske levessel,majd így vegyítem bele a többibe.Még egyszer átforralom,és ha szükséges utánaízesítek.
Levesbetétnek apróra kockázott szárított sonkát és/vagy egy felvert tojást palacsintaszerűen kisütve,majd szélesmetéltre vagdosva szórok rá.

3 megjegyzés:

Kati írta...

Úgy szeretem amikor mindig új formában hozod a jól bevált hagyományos ételeket:)

Hankka írta...

Imádom a lecsót, nagyon jó ötlet "krémlevesíteni"! :)

Tálaló írta...

Köszönöm Kati:)

Hankka,ha szereted a lecsót ezzel sem fogsz mellélőni:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.