2013. szeptember 8., vasárnap

Szilvás morzsasüti,avagy crumble

A meleg két arca

Még javában virágoznak az udvarban  a nyár,a napsütés  igazi jelképei,a napraforgók.És már napok óta illatozik mellettük egy rakás  fa,mely hosszú téli estéken ontja majd a meleget és a fényt.

Szilvás morzsasüti,avagy crumble

Ennek a sütinek egész évben szezonja van,de nekem az illatos fahéjjal megszórt szilvával az igazán tökéletes.
Sokszor látok recepteket melyekhez tojást,sütőport,egyebeket sorolnak fel.Az eredeti crumble egy hihetetlenül egyszerű,mégis isteni sütemény,sok-sok gyümölccsel.A  tészta hozzávalói mindössze  2 rész liszt,1 rész cukor,1 rész vaj.És ha a  liszt egy részét kiváltjuk darált dióval,vagy mandulával úgy még finomabb lesz. 


Hozzávalók(4 szufléformába):

10 dkg finomliszt
6 dkg darált dió
8 dkg cukor
8 dkg vaj

egy bő kg gyümölcs,jelen esetben szilva és ringló
fahéj

A tészta hozzávalóit az ujjaim között gyorsan elmorzsolom.Nem kell,hogy összeálljon.A tálakat 3/4-ig rakom  felkockázott gyümölccsel,mindegyiket megszórom egy késhegynyi fahéjjal,majd rászórom a morzsás tésztát.Előmelegített 180°c-os sütőben 25-30 perc alatt megsütöm.Ez idő alatt a gyümölcs krémessé,a tészta pedig finom ropogóssá válik.Cukorból én a kristálycukrot vagy barnacukrot jobban szeretem a porcukornál,mert úgy még ropogósabb lesz a tészta.
Nyáron fagyival,ilyenkor vaníliasodóval leöntve még tovább halmozható az élvezet.De nélkülük is függőséget okoz ez a süti.




4 megjegyzés:

Vicuska írta...

Egyszerű és finom!

Hankka írta...

Tökéletes, a fagyival pedig maga a mennyország! :)

Tálaló írta...

Mindkettőtökkel teljes mértékben egyetértek:))

Kati írta...

Isteni:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.