2010. augusztus 16., hétfő

Frissítő uborkakoktél

Uborkaszezon

A szónak a ritkábban használt értelmében.Vagyis hetek óta igyekszem felhasználni azt a kígyóuborka mennyiséget amelyet egyetlen tő ont.Volt több is de azzal még tavasszal elbántak az éhes csigák.Ez az egy viszont hálásan terem.Minden nap viszont mégsem ehetünk sopszkát meg uborkasalátát.
Most viszont kiderült,hogy hét boldog hónap után megjelent az első kellemetlen tünet:a terhességi vizesedés.Nem a bokám,kézfejem telt fel,csak zsibbad a kezem.Napról-napra jobban.Így már kifejezetten hasznos a sok uborka,hisz természetes vízhajtó hatású.S ha nem salátának akkor üdítő uzsonnának készítem el.

Frissítő uborkakoktél


Alaposan megmosom és felkockázom egy nagyobb kígyóuborkát s 4 dl natúr joghurttal összeturmixolom.Van,hogy egy-két fokhagymagerezddel vagy kevés petrezselyemlevéllel megbolondítom.Én ugyan sót nem teszek bele,mert az megköti a vizet,de a férjem utólag szór bele egy keveset,s azért úgy finomabb.Jégkockával lehűtve fogyasszuk.


   

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.