Olasz-francia együttes
Calzone és ratatouille.Az egyik olasz a másik francia étel.Nálam egyesültek.Az olasz pizzatésztából készült papucsot megtöltöttem a francia lecsóval.
Olyan jól sikerült,hogy eztán mindig így fogom készíteni.
Hozzávalók:
Tésztához:30 dkg bl 80-as liszt
5 dkg szárított élesztő
csipet cukor
2 kávéskanál só
kb.2 evőkanálnyi olívaolaj
kb.2-2,5 dl langyos víz
A tésztát ugyanúgy készítem mint a pizzához.A hozzávalókat elkeverem,s lefedve,langyos helyen néhány órát kelesztem.
A francia lecsóhoz,nálam:
fél póráhagyma
2 gerezd fokhagyma
4 gomba
1 kisebb cukkini
fél padlizsán
1 kisebb zöld és egy piros(kápia)paprika
2 paradicsom
só,bors,oregano
olívaolaj
A póréhagymát olívaolajon kicsit megdinsztelem.Majd beleteszem a zöldségeket kb.1-1 cm-re kockázva,a gombát,paprikát szeletelve.Fűszerezem,s kicsit pirítom,majd párolom.Mi úgy szeretjük,ha a zöldségek nem lesznek teljesen puhák,kicsit roppanósak maradnak.
Jelen esetben elkevertem a kész lecsóban kevés füstölt sajtot.A tésztát négyfelé vettem,egyenként kinyújtottam kb.2o cm átmérősre majd a zöldség negyedét az egyik oldalára ráhalmoztam,a másik felét ráhajtottam és összenyomkodtam a széleit.Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztattam őket és előmelegített 200°c-os sütőben 20-25 perc alatt megsütöttem.
Leves után egy-egy papucs bőven elég személyenként.Hidegen is finom,de egy pohár könnyű fehérbort mindenképp megérdemel maga mellé.
2011. március 3., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.
2 megjegyzés:
És porcukrot szórtál a tetejére? :-O
Névtelen:amit látsz az a liszt,mivel azon nyújtottam a tésztát.
Megjegyzés küldése