2011. április 28., csütörtök

Spenótos derelye paradicsomszószban

Inspiráció

Ritkán járunk étterembe.Egyrészt az árak másrészt a csalódás miatt.Mert már olyan étteremből is sikerült kiábrándulnunk,amit korábban szerettünk.Úgyhogy nagyon megnézzük,hogy hol költjük az egyre zsugorodó büdzsénket.
Ahol még soha nem csalódtunk:a szegedi John Bull Pub.Az étlap elképeszően változatos,az ételek mindig egyenletes,kimagasló minőségűek,a kiszolgálás pedig rendkívül szívélyes,de sosem túlzó.S amit külön szeretek,hogy legegyszerűbb alapanyagokból is igazi ínyencségeket tudnak tálalni.Amit aztán itthon is kipróbálok.


Spenótos derelye paradicsomszószban






Hozzávalók:

1/2 kg friss spenót
5 gerezd fokhagyma
2 közepes burgonya
2 egész tojás
30 dkg finomliszt
0,5 l passzírozott paradicsom(konzerv)
só.bors,oregano
olaj

A burgonyákat felkozkázva puhára főzöm,majd áttöröm.A spenótleveleket kevés olajon megpárolom,közben sózom,borsozom és belenyomok 3 gerezd fokhagymát.Mikor összeestek a levelek belekeverem az áttört burgonya felét.A tojásokat a lisztet és a többi burgonyát kevés sóval összegyúrom.A szokásosnál valamivel lágyabb tésztát kétfelé veszem és egyenként kerek lappá sodrom.Az egyikre kis halmokat rakok kb.4-5 centinként a spenótból,majd befedem a másik lappal.A tésztát a töltelékhalmok között lenyomkodom,majd derelyemetszővel egyforma kockákra vágom.Forró,sós vízben kifőzöm őket.Közben a paradicsomot összefőzöm a többi átnyomott fokhagymával,sóval,borssal,csipet cukorral és szárított oreganóval.
A megfőtt derelyéket  tálálás elött kevés olívaolajon,serpenyőben átpirítom,s a paradicsomszószra rakosgatva tálalom.

4 megjegyzés:

Citromhab írta...

Ma éppen ez volt nálunk az ebéd:D

Tálaló írta...

Mi kedden ettük,de jól egy rugóra jár az agyunk:))
Bár én csak nemrég kostóltam először,de valami fenséges.

Mesi írta...

Kedves Tálaló! Egy jótékonysági játékra hívlak, részletekért kattints ide: http://andikezimunkai.blogspot.com/2011/04/jatek.html

Tálaló írta...

Köszönöm kedves Mesi!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.