Több szempontból is nyerő
Nagy rajongója vagyok az egy edényben elkészíthető ételeknek.Mert a mosogatás nem a szenvedélyem.Persze néhány éve besegít Rozi,a mosogatógép,de még így is sok munka a szennyes edények ki-berakodása.
S mivel ehhez az ételhez mindig van itthon hozzávaló kamrában,fagyasztóban,ugye nem meglepő,hogy nálam toplistás.Ó,és ráadásul nagyon finom.Kell ennél több?
Toszkán babos egytál
Vasalás közben háttérzajként ment a tévé,mikor ezt az ételt készítette egy olasz szakács.Lehet,hogy nem teljesen így,s nem ez a legautentikusabb változat,de nekem eképp sikerült a konyhában rekonstruálnom a fél füllel hallottakat.
Hozzávalók(2 főre):
4 kis grill kolbász
1 vörös-és 1 fehér babkonzerv(bonduelle)
1 doboz hámozott,darabos paradicsomkonzerv
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
néhány rozmaringág
Néhány csepp olajat öntök egy magasabb falú serpenyőbe és először a kolbászokat sütöm meg,egyszer átfordítva őket.Majd kiszedem és az apróra vágott hagymát és fokhagymát dinsztelem pár percig a kolbászkákból kisült zsírban.Ezután a hagymákra öntöm a babkonzerveket a levükkel együtt és a paradicsomkonzervet.Beledobok egy-két rozmaringágat,sózom,borsozom és lassú tűznél főzöm 25-30 percet.Tálalás előtt kiveszem a rozmaringágakat a kolbászokat pedig a tetejére rakosgatom.Kevés kenyérrel tartalmas ebéd egy didergősebb napon.
2011. október 10., hétfő
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.
9 megjegyzés:
Ezt muszáj elkészítenem! Minden jó, ami benne van. Még akkor is, ha a babot előtt beáztatom, nem konzervezek. Pedig mindkettőből van itthon...
Babból én kifejezetten szeretem a konzerveset.De ha van elég időm azért én is szárazbabot használok.
A férjuramnak nagyon ízlett,remélem Neked is fog,ha elkészíted!
Nagyon guszta kreáció!
Vicuska,köszönöm:)))
Tyű, ez nagyon egyszerű és jó, mentettem az ötletet! :)
Szeretjük a babot, minden formájában.
A paradicsom és a bab nagyon jók együtt.A kolbász pedig méltó "koronájuk".
Biztosan Nektek is nagyon fog ízleni,kedves Duende:))
Biztos vagyok benne. A közeljövőben műsorra is tűzöm. :) Bár én a kóbit kihagyom, mert augusztus közepe óta ismét nem eszem húst. Csak néha halat. Majd ember eszi kóbásszal, én meg kenyérrel a babot. :)
Milyen érdekes!Nekem fel sem tűnt,hogy húsmentesen főzöl.Így is nagyon finom és változatos ételek kerültek fel a blogodra.
:) KÖszi szépen. Fog fölkerülni majd húsos is, ha éppen olyat főzök vendégeknek vagy férjuramnak. Csak én nem eszem belőle. :)
Két évig ugyanígy csináltam anno, én vega voltam, de megfőztem-sütöttem a húst másoknak. No problem. :)
Megjegyzés küldése