2011. december 28., szerda

Lazactatár

Kisvárosi merengő

Jó itt élni.Minden elérhető távolságra van,nem kell dugókban vesztegelni,tiszta a levegő.
A kisvárosi  élet átmenet a pörgős nagyváros és a nyugodt,bensőségesebb hangulatú falvak közt.Közbiztonságban,fejlettségben,kultúrális és szórakozási lehetőségek tekintetében is.Amit viszont nagyon szeretek falun:a reggeli kakaskukorékolást,a tyúkok kotkodálását,a beültetett kiskertek látványát és azt,hogy az emberek köszönnek egymásnak.Nagyvárosban viszont könnyebb továbbtanulni,munkát vállalni,szórakozni és vásárolni.

Lazactatár




Régóta szemeztem vele,csakhogy friss lazachoz hozzájutni,úgy,hogy rövid időn belül felhasználjam...nos az szinte lehetetlen egy vidéki ember számára.Aztán Eat-aliano-nál találtam egy receptet,mely csomagolt(nem olajban eltett)lazacot írt.Többször készítettem már,legutóbb ünnepi előételként.De vacsorára is szívesen esszük,egy-egy pohár bor társaságában.Elkészíteni néhány perc,és így,hogy póréhagyma és sajtkrém is van benne,akkor sem jutunk csődbe,ha nagyobb társaságnak készítünk egy jelentősebb adagot.Úgyhogy szilveszterre is bátran bevethető.

Hozzávalók(kb.6-8 főre):

1 csomag(150 g) sótlan füstölt lazac,
20 dkg natúr sajtkrém,vagy creme fraiche 
kb.10 cm  póréhagyma,
1 teáskanál mustár,
néhány csepp citromlé, só, bors

A pórét és a lazacot apróra vágom.Elkeverem a sajtkrémmel,mustárral,citromlével,fűszerekkel.Néhány órára hűtőbe teszem.Pirított kenyér-vagy bagettszeletekkel kínálom. 

2 megjegyzés:

oceancowboy írta...

A kisvárosi merengővel,egyetértek a tatárhoz gratulálok.

A lazactatár melynek izvilága egyszemélyben, különleges és egyszerű, textúrája krémes és tartalmas nagyszerű támasza akár egy egyszerű vacsorának, akár egy baráti összejövetelnek. Úgy látszik kedves Tálaló, te mestere vagy ezen nagyszerű étek elkészitésének. Egyszer kipróbálom a receptedet.

Üdvözlettel, Péter

Tálaló írta...

Szívből köszönöm kedves Péter!
Megtiszető ilyen kritikát olvasni Tőled,hisz Te mindent tudsz a halakról.
Tényleg különlegesen finom étel,nálunk mindig hatalmas sikere van.Örülök,hogy Neked is elnyerte a tetszésedet:))

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.