2014. augusztus 22., péntek

Rántott cukkini bazsalikomos mártogatóssal

Gyerekjáték a főzés

Mivel nincs óvoda,így a kis konyhatündérem gyakran besegít a főzésbe.Ezért próbálok olyan ételeket készíteni,melyek neki is adnak feladatot.
Nagyon szeretem a csillagtököt rántva,de a pucolása elég babrás.Ugyanakkor cukkini nekünk is terem a kiskertben,úgyhogy mostanában arra váltottam.A  tisztítása jóval könnyebb majd a felkarikázott zöldségkarikákból egy megfelelő méretű pogácsaszaggatóval gyerekjáték kivágni a magos közepét.Így ez a feladat épp testhezálló kis segítőmnek.

Rántott cukkini,bazsalikomos mártogatóssal

Nagyon nem szeretek panírozni,összekenem vele az egész konyhát.De már ebben is van segítségem,főleg ami a konyha leamortizálását illeti.Viszont ha zöldségről van szó,nem vagyok rest nekiállni.Egy finom mártogatóssal,vagy paradicsom salátával könnyű nyári ebéd lesz belőlük.





Megpucolok,majd felkarikázok egy-két közepes cukkinit.Pogácsaszaggatóval minden karikából kivágjuk a magos részt.Sózom,lisztbe,tojásba,zsemlemorzsába forgatjuk.Bő olajban néhány perc alatt,több adagban pirosra sütöm.
A bazsalikomos mártáshoz egy tojás sárgájából,olajjal,mustárral csepp citromlével kicsi cukorral majonézt keverek,majd sózom,borsozom,és kétszeres mennyiségű sűrű joghurttal elkeverem.Végül apróra vágott friss bazsalikommal ízesítem.


2 megjegyzés:

Hankka írta...

Jó is együtt munkálkodni a konyhában, mi is rendszeresen szoktunk. :) Finom a rántott cukkinid, és nagyon jó ötlet hozzá a mártogatós! :)

Tálaló írta...

Köszönöm Hankka:)))

Hát igen,nekem is szék kellett,hogy elérjem a konyhapultot,mikor először belekóstoltam a sütés-főzés varázslatos világába.
Talán ha most megszeretik,nagykorukban is igényük lesz a jó házikosztra,és ők is továbbadják amit tőlünk tanulnak.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.