2011. március 9., szerda

Halfasírt

Halfasírt


Ez az étel a legjobb díszletet érdemli:nyáresti borozgatás a teraszon,szívünknek kedves barátokkal.
Mivel erre még kicsit várni kell(már ami az időt illeti)elsősorban ebédnek készül.Sok-sok friss salátával.
Én még nem találkoztam senkivel,akinek ne ízlett volna.Tessék bátran tesztelni!!!


Hozzávalók:

1/2 kg jó minőségű halfilé
1 közepes lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
egy csokor petrezselyem
1 tojás
1 zsemle
1 tk.dijoni mustár
só,bors
zsemlemorzsa,olaj a sütéshez

A halfilét kiolvasztom és apró kockákra vágom.A hagymát szintén felaprítom,a fokhagymát lereszelem.Összekeverem,beleütöm a tojást,az apróra vágott petrezselymet,a mustárt és a előzőleg vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlét.Sózom,borsozom s ha túl laza zsemlemorzsát is szórok bele,hogy jól formázható masszát kapjak.Hűtőben pihentetem minimum egy órát,de inkább többet.Ezután kis gombócokat formázok,zsemlemorzsában megforgatom,majd bő olajban kisütöm őket.Nemcsak frissen,hidegen is nagyon finom.

4 megjegyzés:

Citromhab írta...

Mentve:-) Már csak az esti borozgatások miatt is:-))

Tálaló írta...

Kedves Citromhab!Nálatok biztosan nem lesz gond bort találni mellé:))
Egészségetekre!

Suiren írta...

Kedves Tálaló!
Édesvizi, vagy tengeri halból készítetted? Nagyon guszta!:)

Tálaló írta...

Kedves Rozabanya,tengeri halfiléből készült.Szerintem a teljesen szálkamentes,viszonylag jellegtelen ízű halakból a legjobb.
Az édesvízi halakat inkább paprikás liszbe forgatva szeretjük.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.