Halfasírt
Ez az étel a legjobb díszletet érdemli:nyáresti borozgatás a teraszon,szívünknek kedves barátokkal.
Mivel erre még kicsit várni kell(már ami az időt illeti)elsősorban ebédnek készül.Sok-sok friss salátával.
Én még nem találkoztam senkivel,akinek ne ízlett volna.Tessék bátran tesztelni!!!
Hozzávalók:
1/2 kg jó minőségű halfilé
1 közepes lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
egy csokor petrezselyem
1 tojás
1 zsemle
1 tk.dijoni mustár
só,bors
zsemlemorzsa,olaj a sütéshez
A halfilét kiolvasztom és apró kockákra vágom.A hagymát szintén felaprítom,a fokhagymát lereszelem.Összekeverem,beleütöm a tojást,az apróra vágott petrezselymet,a mustárt és a előzőleg vízbe áztatott és kinyomkodott zsemlét.Sózom,borsozom s ha túl laza zsemlemorzsát is szórok bele,hogy jól formázható masszát kapjak.Hűtőben pihentetem minimum egy órát,de inkább többet.Ezután kis gombócokat formázok,zsemlemorzsában megforgatom,majd bő olajban kisütöm őket.Nemcsak frissen,hidegen is nagyon finom.
2011. március 9., szerda
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.
4 megjegyzés:
Mentve:-) Már csak az esti borozgatások miatt is:-))
Kedves Citromhab!Nálatok biztosan nem lesz gond bort találni mellé:))
Egészségetekre!
Kedves Tálaló!
Édesvizi, vagy tengeri halból készítetted? Nagyon guszta!:)
Kedves Rozabanya,tengeri halfiléből készült.Szerintem a teljesen szálkamentes,viszonylag jellegtelen ízű halakból a legjobb.
Az édesvízi halakat inkább paprikás liszbe forgatva szeretjük.
Megjegyzés küldése