2012. december 17., hétfő

Várakozás

Várakozás

Nem aggódott.Pedig ilyentájt már minden évben a teraszon várta egy fenyőfa,hogy bevigyék a házba és feldíszítsék.Idén viszont tudta,hogy nem fog bemenni a felbolydult méhkasra hasonlító városi forgatagba,nem válogat a hetekkel-hónapokkal korábban kivágott normandok között.És nem adnak érte annyi pénzt.
A napos de kissé csípős reggelen jól beöltöztette a kislányát és elhívta az édesanyját.Elmentek a közeli erdészetbe.A bekötőutat és a fák alját vékony hólepel borította.A traktor előttük döcögött az erdészház elé a frissen vágott fenyőkkel.Mikor a férfiak elkezdték lerakni őket,már akkor kinézték azt a formás lucfenyőt,ami aztán hazaindult velük.Ilyen finom fenyőillatot rég éreztek,mint ami a visszaúton átjárta az autót.
Hazafelé még útba ejtették a horgásztavat,hátha tudnak halat is venni.A kislányt teljesen elbűvölték a kádban ficánkoló halak,melyek közül kiválasztottak néhány darabot.
Még soha nem érezte ennyire jól magát vásárlás után.Ezen a délelőttön felerősödött benne az érzés,hogy ezután csak így szeretne készülni a karácsonyra.A frissen kivágott fa illata,a mesés erdei környezet,a közvetlen,kedves erdészek és horgászok mind-mind egy más,élhetőbb,békésebb világot tártak fel előtte.Örül,hogy a kislánynak ilyen élményeket adhat,és ilyen emlékei lesznek a karácsonyvárásról.

Büszkén áll  a kis fenyő a teraszon,és ontja illatát a mellette elhaladónak.Olykor megpihen rajta egy-egy kismadár,de lassan bekerül a házba,és feldíszítve várja a vidám gyereksereget,akik az alatta elrejtett ajándékokat bontogatják.

5 megjegyzés:

Anikó írta...

Ez olyan jó lehet! Tiszta irigy vagyok!:-) Micsoda készülődés, ezt szeretem én is!

Kívánom, legyen olyan a karácsony, amilyennek szeretnéd! Addig is jó készülődést!:-)

trollanyu írta...

Ezt olyan szépen leírtad, ez az igazi karácsony:) Mi magunk vágjuk ki a fát az erdőben, ez egy kis település, szokás errefelé. Saját fogású halaink is vannak, csak sajnos nem mindenki eszi meg a családban. További csodás várakozást és süssetek sokat:) Ja a fejléced is nagyon hangulatos:)

Tálaló írta...

Kedves Anikó,szép,nagy családod van,az is irigylésre méltó:))

Azt hiszem nagyságrendekkel örömtelibb a karácsony és az azt megelőző készülődés,mióta szándékosan kerülök minden nagyobb üzletet,bevásárlóközpontot.
De az idei ezzel a kirándulással a legszebb emlékem,emlékünk lesz:)

Köszönöm,s neked is örömteli,nyugodt készülődést kívánok:)

Drga Trollanyu,ma hajnalban,álmomban jártam nálatok.Talán a gyönyörű képek miatt melyeket tegnap nézegettem nálad.Szóval nem lepődök meg azon amit írtál,mert részben megálmodtam:))

Óriási élmény lehet a fa kivágása,meg a saját fogású hal.Gyerekként egy mesében láttam ilyet...meg a vastag hótakarót a házak tetején.Úgyhogy ti igazi meseországban éltek:))

Köszönöm,úgy lesz:)




duende írta...

Boldogságos várakozást, csodás ünnepet Nektek! :) Nem tudom, előkerülök-e még karácsony előtt...

Tálaló írta...

Köszönjük drága Duende:))
Azért valahogy csak megtalállak:)Ha másképp nem akkor angyalszárnyat kapok magamra...vagy söprűre ülök...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.