2013. október 24., csütörtök

Almakrémleves gesztenyehabbal

Csak egy nap

Ahogy megyek az őszi napsütésben a fákkal övezett utakon,olyan mintha színházban lennék.A darab a fináléhoz közelít,a főszereplő pedig a természet.

 
 
Almakrémleves gesztenyehabbal

A napsütéses ősz legigazibb,finom,illatos levese.Nálunk lasagne követte,és egy egész délelőttös kerti munka előzte meg.Ajtódíszt kötöttünk néhány csipkebogyóág segítségével,falevelet szedtünk,felástuk az ágyásokat.Klassz nap volt.
A képen szereplő Gesztenye Piroska és  Gesztenye Ernő pedig az óvodában készültek,s már-már családtagok:)




Hozzávalók:

1 kg alma(nálam jonathán)
1 dl tejszín
őrölt fahéj,őrölt szegfűszeg
cukor v.más édesítő
fél citrom leve

a gesztenyehabhoz:gesztenyepüré és felvert tejszínhab

Az almákat megtisztítom,felkockázom és annyi vízben ami ellepi felteszem főni.Ízesítem citromlével,cukorral és a fűszerekkel.Csak annyi ideig  főzöm,hogy az almák félpuhák legyenek.Összeturmixolom,beleöntöm a tejszínt és ha kell utánaízesítek.Langyosra hűtöm.
A gesztenyehabhoz nagylyukú reszelővel lereszelek keveset a fagyos gesztenyepüréből,majd kb.ugyanolyan mennyiségű felvert tejszínbe forgatom.Tálaláskor kiskanállal néhány galuskát szaggatok belőle a langyos levesbe.


Az igazi segítségek:a kicsi lány és a kismacskánk.Mindig ott vannak ahol dolog akad.
 



 

2 megjegyzés:

trollanyu írta...

Nagyon helyes kis segítőd van, remélem élvezi az óvodát:)Almalevest szoktam készíteni, de ez a gesztenye hab nagyon megfogott, még sosem jutott eszembe, pedig szeretem a gesztenyét nagyon:)

Tálaló írta...

Igen,nagyon:))23.-án is nehezményezte,hogy nem mehet.

Nekem is véletlen ugrott be,hogy ne csak sima tejszínt tegyek bele.De nagyon összeillenek a levessel,bátran ajánlom:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.