Utazás a múltba
Régi tavaszok,nyarak emléke sejlik fel.Mikor ugyanígy leszakadt az ég,aztán fél óra múlva szikrázó napsütésben,az esőillatú,párás levegőben ugráltunk a pocsolyákban.Mikor szivárványt vadásztunk az égen.Mikor a kinyílt gyermekláncfű pihéit fújtuk.Mikor hatalmasakat szippantottunk az illatos,friss tavaszi levegőből,s élveztük a lágy szellő simogatását.
Újra észrevenni,megélni ezeket egy kis ember rácsodálkozása segítségével.Újra visszakapni valamit a gyerekkorból.
Záporok után vakító napsütés,harsogó zöld színek,bódító levegő.Szeszélyes,gyönyörű,illatos tavasz.Mindig öröm a veled való találkozás.
Paradicsomos káposzta sült hússal
Gyerekkorom kedvence,amit nagyon rég nem ettem,mivel magamra maradtam a rajongásommal.Pedig még szegényes a piaci kínálat,így ilyentájt is jó választás egy tartalmas ebédnek.A finnyáskodó férjemnek a sülthúst a hagymás zsírjával elkevert főtt burgonyával tálaltam.
Hozzávaló(2 adag):
egy kicsi fej édeskáposzta
egy kis fej vöröshagyma
kb.fél liter paradicsomlé
olaj,liszt
pirospaprika,só,cukor,őrölt köménymag
A hagymát apróra kockázom,a káposztát vékonyra csíkozom.Lábosba teszem őket,sózom,cukrozom,kevés köménymaggal ízesítem majd fedő alatt,kis lángon puhulásáig párolom,majd felöntöm a paradicsomlével.Kevés olajból és lisztből rántást készítek,megszórom pirospaprikával,majd mikor kissé kihűlt hozzákeverek a főzelék levéből,s így keverem bele a többi főzelékbe a rántást.Összefőzöm,s ha kell utánaízesítek.
A sült húshoz sertéscombot veszek,sózom,borssal s őrölt köménnyel megszórom,kevés sertészsírt teszek alá és mellédobok egy nagyobb darabokra vágott vöröshagymát.Lefedve betolom a 150°c-os sütőbe,a hús méretétől függően 2-3 órára,míg omlósra nem sül.
Általában annyi sültet készítek,hogy maradjon ehhez a finom hússalátához.
2014. április 29., kedd
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.
3 megjegyzés:
Imádom a paradicsomos káposztát, annyira finom! :) Akár még feltét nélkül is jöhet, bár a sült husid is nagyon csábító! :)
Szerintem is isteni:))
Legközelebb szívesen küldök,mert szerintem főzelékből lehetetlen kis adagot készíteni(legalábbis én nem tudok)úgyhogy egyedül napokig eszem.
A kislányomnak most szombatra fogom megcsinálni!😚
Megjegyzés küldése