2014. október 23., csütörtök

Vaddisznóragu dödöllével

Jóvilág rossz időben


Tegnap reggel hálát adtam,hogy van tető a fejünk felett.Mert éjjel teljesen biztos voltam abban,hogy le fogja fújni a szél.Pedig este még megnyugtatóan vitt álomba a halkan kopogó eső hangja.
Rövidek és sajnos egyre gyakrabban sötétek a nappalok.Azt hiszem eljött az idő,mikor jólesnek a tartalmasabb étkek,és esténként a gyertyák pislákoló lángjai.

Vaddisznóragu dödöllével

Nem nyertünk a lottón és vadász barátaink sincsenek,sajnos.Ausztriában vettem a rövid szavatossága miatt féláron két darab vaddisznócombot.S mivel nem előhűtött,így be tudtam tenni a fagyasztóba,mert akkor nem lett volna időm megfőzni.Ma viszont volt:)



Hozzávalók(2 főre):

35-40 dkg vaddisznócomb
1 fej vöröshagyma
2 dl vörösbor
10 dkg friss vagy fagyasztott erdei gomba
sertészsír
só,bors,

0,5 kg burgonya
liszt,só
1 fej vöröshagyma

A vöröshagymát apróra vágom,elkezdem sertészsíron dinsztelni.Közben a vadhúst is felkockázom s ráteszem a hagymára.Kevergetve néhány percig pirítom,majd felöntöm a borral.Kiforralom belőle az alkoholt,beleteszem a feldarabolt gombát,sózom,dobok bele néhány borókabogyót  és lassú tűzre teszem,ahol lefedve a hús puhulásáig párolom.
A dödölléhez a burgonyát tisztítva,felkockázva annyi sós víze teszem,ami épphogy ellepi.Kissé megsózom,és addig főzöm,míg a víz nagy része elpárolog,és a burgonya kissé szétfő.Ekkor szétnyomkodom a burgonyát és annyi lisztet keverek bele amennyit felvesz,ez kb.10 dkg.A hagymát egy serpenyőben zsíron megpirítom,kiszedem és ugyanebbe az edénybe kanállal beleszaggatom a burgonyás tésztát.Sűrűn átkeverve sütöm,pirítom készre.Az előzőleg megpirított hagymával elkeverem és a vaddisznóraguval tálalom.

4 megjegyzés:

Hankka írta...

Nagyon finomat főztél, a köret is szuper. Sajnos mi is ritkán jutunk vadhúshoz, pedig igazán finom ételeket lehet kihozni belőle! :)

Tálaló írta...

Köszönöm Hankka:))
Hát igen,szép vadhúshoz,még ha az árát nem is néznénk,akkor sem tudnánk könnyen hozzájutni.

kolozsgabi írta...

Hát ez nagyon finom lehetett, a kicsilánynak is biztos ízlett. Kár, hogy nálunk már sem krumpli, sem liszt nem kerülhet az asztalra.

Tálaló írta...

Akinek héthónaposan a pörköltszaftos kenyér volt a kedvence annak ugye ez is csúszik:))

Hú,nagyon tisztellek a kitartásotokért!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Légyszíves kérjed írásos beleegyezésem amennyiben az oldalon lévő írásokat,képeket használni szeretnéd.